Christoph Waltz

Christoph Waltz

Christoph Waltz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.10.1956

Doğum Yeri: Viyana, Avusturya

Avusturyalı sinema ve televizyon oyuncusu.

Waltz Avusturya'nın Viyana kentinde, dekor tasarımcısı Johannes Waltz ve Elisabeth Urbancic çiftinin çocuğu olarak doğdu. Büyükannesi ve büyükbabası da aktördü.

Waltz, Viyana'da Max Reinhardt Seminar'da ve New York'ta Lee Strasberg Theatre and Film Institute'ta oyunculuk eğitimi aldı. Zürih'te Schauspielhaus Zürich'te, Viyana'da Burgtheater'de ve Salzburg Festivali'nde tiyatro oyunculuğu yaptı. Birçok televizyon yapımında rol aldı. 2000'de, bir televizyon yapımı olan Wenn man sich traut isimli film ile yönetmenliğe başladı. 

Quentin Tarantino'nun 2009 yapımı savaş filmi Soysuzlar Çetesi'nde SS Albayı Hans Landa rolünü oynadı. Bu rolle 2009 Cannes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Tarantino, Waltz'ın filmdeki performansına ilişkin olarak şöyle dedi: 'Sanırım Landa yazdığım ve yazacağım en iyi karakterlerden biri ve Christoph bu rolü tam olması gerektiği gibi oynadı. Christoph kadar iyi birini bulamamış olsaydım, Soysuzlar Çetesi'ni çekmeyebilirdim.'

Waltz İtalyanca, Almanca, Fransızca ve İngilizce bilmekte ve Londra'da yaşamaktadır. Dört çocuğundan biri İsrail'de hahamlık yapmaktadır. 2010 Oscar Ödüllerinde Inglourious Basterds'deki Performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü almıştır. 2013 yılında ise Django Unchained filminde oynadığı Dr. King Schultz rolüyle Oscar, Altın Küre ve BAFTA En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini ikinci kez almıştır.

Filmografi

2018 Alita: Battle Angel
2018 Georgetown (Ayrıca Yönetmen)
2017 Tulip Fever
2017 Downsizing
2016 The Legend of Tarzan
2015 Spectre
2014 Muppets Most Wanted
2014 Horrible Bosses 2
2014 Big Eyes
2013 Epic (Seslendirme)
2013 The Zero Theorem (Ayrıca Yapımcı)
2012 Django Unchained
2011 The Green Hornet
2011 Water for Elephants
2011 The Three Musketeers
2011 Carnage
2009 Inglourious Basterds
2006 Lapislazuli: In the Eyes of the Bear
2004 Pact with the Devil
2003 Angst
2003 Gun-shy
2003 Berlin Blues
2001 Queen's Messenger
2001 She
2000 Ordinary Decent Criminal
2000 Falling Rocks
2000 Death, Deceit and Destiny Aboard the Orient Express
2000 Wenn man sich traut (Yalnızca Yönetmen)
1999 The Bride
1998 Seven Moons
1998 Love Scenes from Planet Earth
1997 Our God's Brother
1995 The Start of Something
1991 Life for Life: Maximilian Kolbe
1988 Quicker Than the Eye
1986 Wahnfried
1982 Fire and Sword
1981 Headstand
1979 Breakthrough

Televizyon

2003 Zwei Tage Hoffnung (TV Filmi)
2002 Weihnachtsmann gesucht (TV Filmi)
1998 Vickys Alptraum (TV Filmi)
2007 Unter Verdacht
2008 Todsünde (TV Filmi)
2003 Tigeraugen sehen besser (TV Filmi)
1986 The Old Fox
1990 The Old Fox
1982 The Mysterious Stranger (TV Filmi)
1991 The Gravy Train Goes East
1990 The Gravy Train
1998 The Final Game (TV Filmi)
2000 The Beast (TV Filmi)
1995 The All New Alexei Sayle Show
1988 The Alien Years (TV Filmi)
1987 Tatort
2005 Tatort
2008 Tatort
1994 Tag der Abrechnung – Der Amokläufer von Euskirchen (TV Filmi)
2005 Stolberg
2006 SOKO Rhein-Main
2004 Schöne Witwen küssen besser (TV Filmi)
1998 Schock – Eine Frau in Angst (TV Filmi)
1997 Schimanski
2004 Scheidungsopfer Mann (TV Filmi)
2013 Saturday Night Live
1996 Rosa Roth
2001 Riekes Liebe (TV Filmi)
1996 Rex: A Cop's Best Friend
1998 Rache für mein totes Kind (TV Filmi)
1995 Prinz zu entsorgen (TV Filmi)
2005 Polizeiruf 110
1979 Parole Chicago
1998 Mörderisches Erbe – Tausch mit einer Toten (TV Filmi)
2004 Mörderische Suche (TV Filmi)
1995 Man(n) sucht Frau (TV Filmi)
1997 Maître Da Costa
1986 Lenz oder die Freiheit (Mini Dizi)
2003 Jennerwein (TV Filmi)
2003 Jagd auf den Flammenmann (TV Filmi)
1994 Jacob (TV Filmi)
1989 Goldeneye (TV Filmi)
2005 Franziskas Gespür für Männer (TV Filmi)
1979 Feuer! (TV Filmi)
1997 Faust
2001 Engel sucht Flügel (TV Filmi)
1985 Ein Fall für zwei
1996 Du bist nicht allein – Die Roy Black Story (TV Filmi)
1982 Dr. Margarete Johnsohn (TV Filmi)
2002 Dienstreise – Was für eine Nacht (TV Filmi)
2007 Die Zürcher Verlobung – Drehbuch zur Liebe (TV Filmi)
2007 Die Verzauberung (TV Filmi)
1994 Die Staatsanwältin (TV Filmi)
2005 Die Patriarchin
2008 Die Anwälte
1992 Die Angst wird bleiben (TV Filmi)
1999 Dessine-moi un jouet (TV Filmi)
1986 Derrick
1988 Derrick
1996 Der Tourist (TV Filmi)
2001 Der Tanz mit dem Teufel (TV Filmi)
2007 Der Staatsanwalt
1983 Der Sandmann (TV Filmi)
2003 Der Mörder ist unter uns (TV Filmi)
2007 Der letzte Zeuge
2005 Der Elefant: Mord verjährt nie
1977 Der Einstand (TV Filmi)
2008 Das jüngste Gericht (TV Filmi)
2008 Das Geheimnis im Wald (TV Filmi)
1987 Das andere Leben (TV Filmi)
1995 Catherine the Great (TV Filmi)
1977 Am dam des
1993 A King for Burning (TV Filmi)
1992 5 Zimmer, Küche, Bad (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Christoph Waltz Fotoğrafları

Christoph Waltz Haberleri