Cihan Sağlam

Cihan Sağlam

Cihan Sağlam
Kurgu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 21.10.1985

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Oyunculuk ve Sinema-TV bölümlerinde çift anadal yaptı. 2011 yılında İstanbul’da The Club isimli sanat kolektifini açtı. Aynı mekanın genel sanat yönetmenliği görevini yürütmektedir.

2011 yılında sahneye koyduğu Neverland isimli tiyatro oyunu, down sendromlu bir insanın başrolünde oynadığı profesyonel bir tiyatro oyunu olması dolayısıyla dünyada bir ilk olarak kayıtlara geçmiştir. Aynı isimli oyunun sahne arkası deneyimi ise Tan Aytıs Gölgesini Arıyor isimli belgesel projesine taşıdı. Projenin çekimleri halen devam etmektedir.

Cihan Sağlam, tiyatro oyun yazarlığının yanında televizyon ve sinema alanında senarist ve senaryo danışmanı olarak da çalışmaktadır. Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla hazırlanan 53 Sanatçı 100 Filmi Anlatıyor konulu Yüzyıllık Perde isimli kitabın ortak yazarlarındandır. Özellikle tiyatro oyun yazarlığı, yönetmenliği ve senaryo yazımı konularında çeşitli festivallerde atölyeler düzenleyip, seminerler vermektedir. Sağlam, halen Beykent Üniversitesi’nde Sinema-TV alanında doktora programına devam etmektedir. Uzun Zaman Önce (2019), Kor (2014) ve Kös (2017) gibi yapımlarla tanınmıştır. 

Filmografi

Yönetmen

2019 Uzun Zaman Önce
2019 Be Witness Documentary (Belgesel)
2014 Kor (Kısa Film)

Yapımcı

2019 Uzun Zaman Önce

Senaryo

2019 Uzun Zaman Önce
2019 Be Witness Documentary (Belgesel)
2017 Kös (Kısa Documentary)
2014 Kor (Kısa Film)

Televizyon

2019 Dünya Tarihinin Dönüm Noktaları (Belgesel Dizi)

Oyuncu

2012 Reaksiyon (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Cihan Sağlam Fotoğrafları

Cihan Sağlam Haberleri

Portreler