Cinqué Lee

Cinqué Lee

Cinqué Lee
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 1.7.1966

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li aktör, yapımcı, senarist ve yönetmen.

Film yapımcısı Spike Lee'nin erkek kardeşidir. Lee, ağabeyinin filmlerinin farklı pozisyonlarında, bir kamera operatörü, video arşivcisi ve en çok da 1994 filminin Crooklyn filminde yardımcı senaryo yazarı olarak çalıştı. Ayrıca School Daze (1988) ve Oldboy (2013) filmlerinde küçük rollerde yer aldı. Jim Jarmusch'ın yönettiği “Gizem Treni” (1989), 'Kahve ve Sigara' filmlerindeki rolleriyle tanınmıştır.

Nowhere Fast (1997), Sink Like a Stone (2000, kısa film), UR4 Given (2004), Your Window (2010) ve Window Out Your Day (Günümüzün Penceresi) filmlerinin yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenmiştir.

Filmografi

Oyuncu Olarak

2014 River of Fundament
2014 Da Sweet Blood of Jesus
2013 Oldboy
2010 Burn Out the Day
2010 Beck
2007 The Devil's Muse
2007 Rapturious
2006 Delirious
2004 UR4 Given
2003 Coffee and Cigarettes
2002 People Are Dead
2002 Between 2 Worlds (Kısa Film)
2000 Limousine Drive
1997 Nowhere Fast
1996 Lowball
1989 Gizem Treni
1989 Coffee and Cigarettes II (Kısa Film)
1988 School Daze

Televizyon

2017 She's Gotta Have It (TV Dizisi)
2006 Law & Order: Criminal Intent (TV Dizisi)

Yapımcı Olarak

2016 Javelin: Soul Mining
2010 Burn Out the Day
2010 Window on Your Present
2005 All the Invisible Children
2001 Snapped (Kısa Film)
1994 Crooklyn

Yönetmen Olarak

2016 Javelin: Soul Mining
2010 Burn Out the Day
2010 Window on Your Present
2004 UR4 Given
2000 Sink Like a Stone (Kısa Film)
1997 Nowhere Fast

Senarist Olarak

2017 She's Gotta Have It (TV Dizisi)
2016 Javelin: Soul Mining
2014 Kelly Rowland: The Game (Kısa Video)
2010 Burn Out the Day
2010 Window on Your Present
2005 All the Invisible Children
2005 Jesus Children of America (Kısa Film)
2004 UR4 Given
2000 Sink Like a Stone (Kısa Film)
1997 Nowhere Fast
1994 Crooklyn

Görev Aldığı Yapımlar

Cinqué Lee Fotoğrafları