Claire Foy

Claire Foy

Claire Foy
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.4.1984

Doğum Yeri: Greater Manchester, İngiltere

İngiliz aktris.

Tam adı Claire Elizabeth Foy'dur. Liverpool John Moores Üniversitesi'nde tiyatro ve TV bölümünde okudu ve Oxford School of Drama'da eğitim gördü. Watership Down da dahil olmak üzere dört oyun içinde yer aldı. İlk filmini Being Human'ın pilot bölümünde (2008) ve BBC'nin sabun operası Doktorlar'ın (2008) bir bölümünde yaptı. Kraliyet Ulusal Tiyatrosu'ndaki profesyonel sahne gösterisinin ardından, Little Dorrit'in BBC yapımında (2008) rol aldı ve ilk filmini Season of the Witch (2011) filminde Anna rolüyle yaptı.

Filmografi

2018 Unsane 
2018 First Man 
2018 The Girl in the Spider's Web 
2017 Breathe 
2015 The Lady in the Van 
2014 Vampire Academy 
2014 Rosewater 
2011 Season of the Witch 
2011 Wreckers 

Televizyon

2016 The Crown 
2015 Wolf Hall 
2014 Frankenstein and the Vampyre: A Dark and Stormy Night (TV Filmi - Anlatıcı)
2014 Crossbones 
2014 The Great War: The People's Story 
2012 Hacks (TV Filmi)
2012 White Heat 
2011 The Night Watch (TV Filmi)
2011 The Promise 
2010 Pulse (TV Filmi)
2010 Terry Pratchett's Going Postal 
2010 Upstairs Downstairs 
2009 10 Minute Tales 
2008 Being Human 
2008 Doctors
2008 Little Dorrit

Görev Aldığı Yapımlar

Claire Foy Fotoğrafları

Claire Foy Haberleri