Claire Foy

Claire Foy

Claire Foy
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.4.1984

Doğum Yeri: Greater Manchester, İngiltere

İngiliz aktris.

Tam adı Claire Elizabeth Foy'dur. Liverpool John Moores Üniversitesi'nde tiyatro ve TV bölümünde okudu ve Oxford School of Drama'da eğitim gördü. Watership Down da dahil olmak üzere dört oyun içinde yer aldı. İlk filmini Being Human'ın pilot bölümünde (2008) ve BBC'nin sabun operası Doktorlar'ın (2008) bir bölümünde yaptı. Kraliyet Ulusal Tiyatrosu'ndaki profesyonel sahne gösterisinin ardından, Little Dorrit'in BBC yapımında (2008) rol aldı ve ilk filmini Season of the Witch (2011) filminde Anna rolüyle yaptı.

Filmografi

2020 Louis Wain
2018 Saplantı
2018 Ay'da İlk İnsan
2018 Örümcek Ağındaki Kız
2017 Breathe
2015 The Lady in the Van
2014 Vampire Academy
2014 Rosewater
2011 Season of the Witch
2011 Wreckers

Televizyon

2017 The Crown
2015 Wolf Hall
2014 Frankenstein and the Vampyre: A Dark and Stormy Night (TV Filmi - Anlatıcı)
2014 Crossbones
2014 The Great War: The People's Story
2012 Hacks (TV Filmi)
2012 White Heat
2011 The Night Watch (TV Filmi)
2011 The Promise
2010 Pulse (TV Filmi)
2010 Terry Pratchett's Going Postal
2010 Upstairs Downstairs
2009 10 Minute Tales
2008 Being Human
2008 Doctors
2008 Little Dorrit

Görev Aldığı Yapımlar

Claire Foy Fotoğrafları

Claire Foy Haberleri

Portreler


Vizyondakiler