Claudia Cardinale

Claudia Cardinale

Claudia Cardinale
Oyuncu

Doğum Tarihi: 15.4.1938

Doğum Yeri: Tunus, Tunus

İtalyan oyuncu.

Tam adı Claude Joséphine Rose Cardinale'dir. İtalyan bir ailenin kızı olarak dünyaya geldiği Tunus'ta basketbol milli takımında oynadı. 1957'de yapılan bir güzellik yarışmasında Tunus'taki en güzel İtalyan kız seçilerek Venedik Film Festivali'ne gitmeye hak kazandı. Orada dikkat çekerek 1958'de Goha adlı filmle sinemaya başladı. Roma'daki ünlü sinema okulu Centro Sperimentale di Cinematografia'da oyunculuk dersleri aldı. 1960'larda - daha sonra evleneceği - yapımcı Franco Cristaldi'nin desteğiyle İtalyan sinemasının uluslararası yıldızları arasına girdi. Mauro Bolognini'nin Acı Nikah (1960), Valerio Zurlini'nin Genç Aşıklar (1960), Federico Fellini'nin Sekiz Buçuk (1963), Luchino Visconti'nin Düşman Kardeşler (1960), Leopar (1963), Pembe Panter (1963) ve Profesyoneller (1966) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 Keoma Rises
2020 The Island of Forgiveness
2017 L'aveugle et la Cardinale (Kısa Film)
2017 Una gita a Roma
2017 Rudy Valentino
2017 Nobili bugie
2017 Niente di serio
2015 Twice Upon a Time in the West
2015 Roma'da Aşk Başkadır
2014 Ultima fermata
2014 Les Francis
2014 Effie Gray
2014 Der stille Berg
2013 Joy de V.
2012 Gebo et l'ombre
2012 El artista y la modelo
2011 Father
2010 Un balcon sur la mer
2010 Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak
2009 Le fil
2007 Cherche fiancé tous frais payés
2005 Le démon de midi
2002 Bir kadın... Bir erkek... ve...
1999 Un café... l'addition (Kısa Film)
1999 Li chiamarono... briganti!
1998 Riches, belles, etc.
1997 Stupor mundi
1997 Sous les pieds des femmes
1994 Elles ne pensent qu'à ça...
1993 Son of the Pink Panther
1992 588 rue Paradis
1991 Mayrig
1990 La batalla de los Tres Reyes
1990 Atto di dolore
1989 Hiver 54, l'abbé Pierre
1989 Fransız Devrimi
1987 Un homme amoureux
1985 La donna delle meraviglie
1985 L'été prochain
1984 IV. Henry
1984 Claretta
1983 Le ruffian
1982 Tatlı Hediye
1982 Fitzcarraldo
1981 The Salamander
1981 Ten
1980 Si salvi chi vuole
1979 Gizli Harekat
1978 La petite fille en velours bleu
1978 L'arma
1978 Corleone
1978 Bitmeyen Gece
1978 Ahlâksız
1977 Il prefetto di ferro
1976 Il comune senso del pudore
1975 Qui comincia l'avventura
1975 Libera, amore mio!
1975 A mezzanotte va la ronda del piacere
1974 Konuşmak İçin
1974 Kan Kardeşler
1973 Rusya'daki Adam
1972 Sevimli Kabadayı
1972 L'udienza
1971 Popsy Pop
1971 Petrolcüler
1971 Bello onesto emigrato Australia sposerebbe compaesana illibata
1970 Büyük Macera
1969 Paylaşılamayan Yatak
1969 Nell'anno del Signore
1969 Kutup Fedaileri
1968 La amante estelar (Kısa Film)
1968 Sevgilimin Tuzağı
1968 Kaçakçılar
1968 Baykuşların Günü
1968 Batıda Kan Var
1967 Herkese Bir Gül
1967 Don't Make Waves
1966 Zafer Yolları
1966 Profesyoneller
1966 Le fate
1966 Blindfold
1965 Vaghe stelle dell'Orsa...
1964 Sirk Dünyası
1964 La ragazza di Bube
1964 Il magnifico cornuto
1964 Aşkın Kurbanları
1963 Sekiz Buçuk
1963 Pembe Panter
1963 Leopar
1962 Sevimli Haydut
1962 Senilità
1961 Toy Bir Delikanlı
1961 Les lions sont lâchés
1961 Genç Aşıklar
1961 Auguste
1960 Vento del Sud
1960 I delfini
1960 Düşman Kardeşler
1960 Austerlitz
1960 Acı Nikah
1959 Un maledetto imbroglio
1959 La prima notte
1959 Il magistrato
1959 Belalı Hizmetçiler
1959 Audace colpo dei soliti ignoti
1958 Toto Gangster
1958 Goha
1958 3 straniere a Roma
1956 Les Anneaux d'or (Kısa Film)

Televizyon

2020 Bulle
2017 La loi de...
2017 Il bello delle donne... alcuni anni dopo (Mini Dizi)
2010 Il giorno della Shoah (TV Filmi)
2008 Hold Up à l'Italienne (TV Filmi)
2000 Élisabeth - Ils sont tous nos enfants (TV Filmi)
1998 Mia, Liebe meines Lebens (Mini Dizi)
1997 Il deserto di fuoco (Mini Dizi)
1997 Nostromo (Mini Dizi)
1995 10-07: L'affaire Zeus
1993 Flash - Der Fotoreporter
1993 Mayrig (Mini Dizi)
1989 Blu elettrico (TV Filmi)
1986 La storia
1986 Naso di cane (Mini Dizi)
1983 Princess Daisy
1977 Jesus of Nazareth (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Claudia Cardinale Fotoğrafları

Claudia Cardinale Haberleri

Portreler


Vizyondakiler