Cliff Curtis

Cliff Curtis

Cliff Curtis
Oyuncu

Doğum Tarihi: 27.7.1968

Doğum Yeri: Rotorua, Yeni Zelanda

Yeni Zelandalı oyuncu ve yapımcı.

İlk kez 1991 yılında Undercover isimli TV filminde rol alarak oyunculuk yapmaya başlamıştır. Piyano (1993), Desperate Remedies (1993), Bir Zamanlar Savaşçıydılar (1994) ve Jubilee (2000) gibi yapımlarla tanınmıştır. Ayrıca 10'dan fazla filmde yapımcı olarak görev almıştır.

Filmografi

2027 Avatar 5
2025 Avatar 4
2023 Avatar 3
2021 Avatar 2
2019 Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw
2019 Doctor Sleep
2018 The Meg
2016 Risen
2015 Son Şövalyeler
2014 Kayıp Şampiyon
2012 Kelimeler Yetmez
2011 Kolombiyalı: İntikam Meleği
2010 Son Hava Bükücü
2009 Darbe
2009 Crossing Over
2008 M.Ö. 10,000
2007 Zor ölüm 4.0
2007 Gün Işığı
2007 Cinayet Gecesi
2006 Kaynak
2005 The Pool (Kısa Film)
2005 River Queen
2004 Heinous Crime (Kısa Film)
2004 Fracture
2004 Spooked
2003 Jüri
2002 Ölümüne Takip
2002 Balinanın Sırtında
2001 Majestic
2001 İlk Gün
2001 Beyaz Şeytan
2000 Jubilee
1999 Yaşamın Kıyısında
1999 Virüs
1999 Üç Kral
1999 Köstebek
1998 Derinlikte Dehşet
1998 Altı Gün Yedi Gece
1996 Mananui (Kısa Film)
1996 Chicken
1994 Kahu & Maia
1994 Elveda Cennet
1994 Bir Zamanlar Savaşçıydılar
1993 Piyano
1993 Desperate Remedies

Televizyon

2017 Fear the Walking Dead
2014 Gang Related
2012 Missing
2011 Body of Proof
2010 Trauma
2004 Traffic (Mini Dizi)
2002 Point of Origin (TV Filmi)
2001 Irikura (Mini Dizi)
1998 The Chosen (TV Filmi)
1996 City Life
1995 Overnight (TV Filmi)
1995 Mysterious Island
1995 Hercules: The Legendary Journeys
1994 Hercules in the Underworld (TV Filmi)
1991 Undercover (TV Filmi)

Yapımcı

2019 Herbs - Songs of Freedom (Belgesel)
2018 Merata: How Mum Decolonised the Screen (Belgesel)
2014 Kayıp Şampiyon
2013 The Fires of Occupation (Kısa Film)
2013 Crosstown
2012 Büyük Umutlar
2011 Te Whakarauora Tangata (Belgesel)
2010 Boy
2007 Taua (Kısa Film)
2007 Eagle vs Shark
2006 Hawaikii (Kısa Film)

Televizyon

2016 This Is Piki

Görev Aldığı Yapımlar

Cliff Curtis Fotoğrafları

Cliff Curtis Haberleri