Cole Sprouse

Cole Sprouse

Cole Sprouse
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.8.1992

Doğum Yeri: Tuscany, İtalya

ABD'li aktör.

Tam adı Cole Mitchell Sprouse'tur. Anne ve babası İngilizce öğretmeni olarak çalıştıkları dönemde İtalya'da dünyaya geldi. Dylan isminde bir de ikiz kardeşi vardır. Henüz dört aylıkken ailesi tekrar ABD, Kaliforniya'ya taşındı.

Cole ve ikiz kardeşi aynı zamanda aktris olan büyükannesinin yardımıyla sekiz aylıkken filmlerde roller almaya başladılar. 2016 yılında New York Üniversitesi'nde eğitim almaya başladı.

İlk önemli rolünde 1993-1998 yılları arasında yayınlanan Grace Under Fire isimli dizisinde Patrick Kelly karakterini canlandırdı. 1999 yılında da Big Daddy filminde rol alarak ilk uzun metraj film deneyimini yaşadı. Disney Channel'da yayınlanan The Suite Life of Zack & Cody (2005-2008) ve The Suite Life on Deck (2008-2011) dizileri ile tanınmıştır.

Filmografi

2019 Five Feet Apart
2010 Kung Fu Magoo (Video)
2009 The Kings of Appletown
2007 A Modern Twain Story: The Prince and the Pauper
2006 Holidaze: The Christmas That Almost Didn't Happen (Video – Seslendirme)
2004 The Heart Is Deceitful Above All Things
2003 Apple Jack (Kısa Film)
2003 Just for Kicks (Video)
2002 The Master of Disguise
2002 Eight Crazy Nights (Seslendirme)
2001 Diary of a Sex Addict (Video)
2001 I Saw Mommy Kissing Santa Claus
1999 Big Daddy
1999 The Astronaut's Wife

Televizyon

2017 Riverdale
2012 So Random!
2011 The Suite Life on Deck
2011 The Suite Life Movie (TV Filmi)
2010 I'm in the Band
2009 Wizards of Waverly Place
2009 Hannah Montana
2008 The Suite Life of Zack & Cody
2008 According to Jim
2006 The Emperor's New School (Seslendirme)
2006 That's So Raven
2002 Friends
2001 The Nightmare Room
2001 That '70s Show
1998 Grace Under Fire
1998 Mad TV

Görev Aldığı Yapımlar

Cole Sprouse Fotoğrafları

Portreler