Connie Nielsen

Connie Nielsen

Connie Nielsen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.7.1965

Doğum Yeri: Frederikshavn, Danimarka

Danimarkalı oyuncu.

Tam adı Connie Inge-Lise Nielsen'dir. Babası Bent Nielsen, bir otobüs şoförü ve annesi ise bir sigorta memuruydu. Nielsen, Danimarka'da, Elling adında bir köyde büyüdü. 18 yaşındayken, Fransa'nın başkenti Paris'e gitti. Orada aktris ve model olarak çalıştı. İtalya'da Roma'da tiyatro okulunda Lydia Styx ile bir öğretmen olarak çalıştı. Halen bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'ne geçmeden önce, uzun yıllar İtalya'da yaşamıştır.

İlk oyunculuğunu yardımcı oyuncu rolü ile Şeytan'ın Avukatı (1997) filminde yapmıştır. Nielsen, uluslararası ilgiyi Ridley Scott'ın Gladyatör (2000) filmindeki rolü ile yakalamıştır. Mission To Mars (2000), One Hour Photo (2002), Basic (2003), Başkaldırış (2003), The Ice Harvest (2005) ve İtiraf (2014) gibi birçok filmde rol üstlenmiştir.

Nielsen'ın 1991 doğumlu Sebastian adında bir oğlu vardır. 21 Mayıs 2007'de Connie ve Lars Ulrich'in Bryce Thadeus Ulrich-Nielsen adında bir oğlu daha olmuştur.

Danca, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Norveççe, İsveççe ve biraz da İspanyolca olmak üzere 8 dil bilmektedir.

Filmografi

2020 Wonder Woman 1984
2019 Sea Fever
2019 Music, War and Love
2018 The Catcher Was a Spy
2017 Wonder Woman
2017 Justice League
2016 Ali ve Nino
2016 The 11th
2016 Stratton: First Into Action
2016 Løvekvinnen
2016 The Confessions
2015 The Runner
2014 3 Days to Kill
2014 Sıfıra Dönüş
2014 All Relative
2013 The Galapagos Affair: Satan Came to Eden (Belgesel - Seslendirme)
2013 Nymphomaniac
2011 Perfect Sense
2010 Kidnappet
2009 A Shine of Rainbows
2008 Danny Fricke
2007 Battle in Seattle
2006 The Situation
2005 The Great Raid
2005 The Ice Harvest
2004 Brødre
2004 Return to Sender
2003 The Hunted
2003 Basic
2002 One Hour Photo
2002 Demonlover
2000 Dark Summer
2000 Mission to Mars
2000 Gladiator
1998 Permanent Midnight
1998 Rushmore
1998 Soldier
1997 Şeytanın Avukatı
1991 Vacanze di Natale '91
1985 Arcadia: Election Day (Kısa Video)
1984 Par où t'es rentré? On t'a pas vu sortir

Televizyon

2019 I Am the Night (Mini Dizi)
2018 FBI
2018 Liberty (Mini Dizi)
2015 Unveiled (TV Filmi)
2015 The Good Wife
2014 The Following
2012 Hemingway & Gellhorn (TV Filmi)
2012 Boss
2006 Law & Order: Special Victims Unit
1994 Okavango: The Wild Frontier
1994 Le paradis absolument (TV Filmi)
1993 Voyage (TV Filmi)
1988 Colletti bianchi (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Connie Nielsen Fotoğrafları

Connie Nielsen Haberleri