Connie Nielsen

Connie Nielsen

Connie Nielsen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.7.1965

Doğum Yeri: Frederikshavn, Danimarka

Danimarkalı aktris. Tam adı Connie Inge-Lise Nielsen'dir. 

Babası Bent Nielsen, bir otobüs şoförü ve annesi ise bir sigorta memuruydu. Nielsen, Danimarka'da, Elling adında bir köyde büyüdü. 18 yaşındayken, Fransa'nın başkenti Paris'e gitti. Orada aktris ve model olarak çalıştı. İtalya'da Roma'da tiyatro okulunda Lydia Styx ile bir öğretmen olarak çalıştı. Halen bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'ne geçmeden önce, uzun yıllar İtalya'da yaşamıştır.

İlk oyunculuğunu yardımcı oyuncu rolü ile Şeytan'ın Avukatı (1997) filminde yapmıştır. Nielsen, uluslararası ilgiyi Ridley Scott'ın Gladyatör (2000) filmindeki rolü ile yakalamıştır. Mission To Mars (2000), One Hour Photo (2002), Basic (2003), Başkaldırış (2003), The Ice Harvest (2005) ve İtiraf (2014) gibi birçok filmde rol üstlenmiştir.

Nielsen'ın 1991 doğumlu Sebastian adında bir oğlu vardır. 21 Mayıs 2007'de Connie ve Lars Ulrich'in Bryce Thadeus Ulrich-Nielsen adında bir oğlu daha olmuştur.

Danca, İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Norveççe, İsveççe ve biraz da İspanyolca olmak üzere 8 dil bilmektedir.

Filmografi

1984 Par où t'es rentré? On t'a pas vu sortir
1991 Vacanze di Natale '91
1993 Voyage
1994 Le paradis absolument
1997 Şeytanın Avukatı
1998 Permanent Midnight
1998 Rushmore
1998 Soldier
2000 Dark Summer
2000 Mission to Mars
2000 Gladiator
2002 One Hour Photo
2002 Demonlover
2003 The Hunted
2003 Basic
2004 Brødre
2004 Return to Sender
2005 The Great Raid
2005 The Ice Harvest
2006 The Situation
2006 Law & Order: Special Victims Unit
2007 Battle in Seattle
2008 Danny Fricke
2009 A Shine of Rainbows
2010 Kidnappet
2011 Perfect Sense
2013 Nymphomaniac
2014 3 Days to Kill
2014 Sıfıra Dönüş
2014 All Relative
2015 The Runner
2016 Ali ve Nino
2016 The 11th
2016 Stratton: First Into Action
2016 Music, War and Love
2016 Løvekvinnen
2016 The Confessions
2017 Wonder Woman
2017 Justice League

Televizyon

2006 Law & Order: Special Victims Unit
2011 Boss
2014 The Following

Görev Aldığı Yapımlar

Connie Nielsen Fotoğrafları

Connie Nielsen Haberleri