Cory Monteith

Cory Monteith

Cory Monteith
Oyuncu

Doğum Tarihi: 11.05.1982

Doğum Yeri: Alberta, Kanada

İlk Yıllar

Calgary, Alberta'da doğan Monteith, iç mimar Ann McGregor ile asker Joe Monteith'in oğludur. Shaun adında büyük bir erkek kardeşi vardır. Ebeveynleri, Monteith yedi yaşındayken boşandı ve kardeşiyle beraber Victoria'da annesi tarafından yetiştirildi. Babasının aralıklı yokluğuyla uğraşırken, kendini arkadaş grubu arasında dışlanmış hissediyordu ve belalı bir gençliğin belirtilerini göstermeye başlamıştı. Bir zamanlar beş yaşında dördüncü sınıf seviyesini okuyabilen bir öğrenci olarak ümit veren Monteith, alkol ve uyuşturucu kullanmaya başladı. Bu durum derslerini ve okuldaki devamsızlığını kötü yönde etkiliyordu.

Sıkıntılı gençler için alternatif programlar içeren 16 farklı okulda okuduktan sonra, 16 yaşında okulu bıraktı. Bu zaman sürecinde uyuşturucu ve alkol bağımlılığı arttı ve Monteith, arkadaşlarından ve ailesinden madde almak için para çalma gibi küçük suçlar işledi. Hayatındaki dönüm noktası annesinin ve bir grup arkadaşının Cory'nin durumuna müdahele edip, onu rehabilitasyon merkezine göndermesiyle oldu. Geçmişiyle ilgili Monteith, 'Birçok açıdan çok şanslıyım. Hayatta olduğum için çok şanslıyım.' demiştir. 2011 yılında Victoria'da küçükken okuduğu bir okuldan lise diplomasını almıştır.

Oyunculuk kariyerine başlamadan önce Wal-Mart'ta müşterileri karşılama, taksi ve okul servisi şoförlüğü, bebek bakıcılığı gibi çeşitli meslekler yapmıştır.
Özel hayatı

Monteith, ölümüne kadar Glee'de başrolü paylaştığı Amerikalı oyuncu Lea Michele ile çıkmaktaydı. Cory'ye yakın bir kaynağın söylediklerine göre 6 Temmuz'dan beri Vancouver'da tatil yapan Monteith, tatil dönüşünde sevgilisi Lea Michele'in evine taşınmayı planlıyordu. [3] 19 yaşındayken madde bağımlılığı yüzünden tedavi görmüştü. 31 Mart 2013'te, Monteith'in gönüllü olarak madde bağımlılığından tekrar rehabilitasyon merkezine yattığı duyuruldu. Tedavisi 26 Nisan 2013'te sona erdi.
Ölümü

13 Temmuz 2013 Cumartesi günü, 31 yaşında, Fairmont Pacific Rim otelinin 21 katındaki odasında cesedi bulundu. Cesedini, 6 Temmuz'da giriş yaptığı otelden ayrılma saatini kaçırması nedeniyle, şüphelenen otel görevlisi buldu. 15 Temmuz 2013'te otopsisi yapıldı. 13 yaşından beri uyuşturucu bağımlısı olan Monteith, 19 yaşında bağımlılık sorunu sebebiyle ailesinin ve arkadaşlarının ısrarı ile rehabilitasyona yatmıştı. Otopsi raporunda ise vücudunda alkol ve eroin karışımı bulundu. Nisan ayının sonunda hayatında ikinci kez gönüllü olarak yattığı rehabilitasyon merkezinden çıktıktan sonra vucudun arınmasının ardından Monteith'in eski kullandığı dozda uyuşturucu alması da yüksek dozdan ölüm sebeplerinden birisi olarak gösterildi. Ayrıca Monteith'in vucudunda morluklar ve enjeksiyon yaraları olduğu da belirtildi. Temmuz sonuna doğru kendisiyle evlenmeyi planlayan kız arkadaşı ve rol arkadaşı Lea Michele ise, düğün hazırlığı yerine Montetih'in cenazesini planlamaya başladı. Salı günü otopsisi tamamlanan oyuncunun bedeni son kez sevgilisi ve annesine gösterildikten sonra yakıldı. Hayranları ölümünden sonra resmi olarak Monteith'in şerefine gökyüzünde bir yıldıza onun adını verdiler. [4]
Filmografi

2005   Killer Bash   Douglas Waylan Hart   TV filmi
2006   Bloody Mary   Paul Zuckerman  
2006   Kraken: Tentacles of the Deep   Michael   filmi
2006   Deck the Halls   Madison'ın sevgilisi  
2006   Final Destination 3   Kahill   Küçük rol
2007   Hybrid   Aaron Scates   TV filmi
2007   White Noise: The Light   Scooterlı çocuk  
2007   Gone   Davis Calder   Kısa film
2007   The Invisible   Jimmy  
2007   Whisper   Genç çocuk  
2007   Wannabe Macks   Stu  
2008   The Boy Next Door   Jason   filmi
2011   Breaking the Girl[5]    
2011   Monte Carlo   Owen  
2011   Sisters & Brothers   Justin Montegan  
2011   Glee: The 3D Concert Movie   Finn Hudson  
2013   All The Wrong Reasons[6]   James Ascher   Post-prodüksiyon
2013   McCanick[7]   Simon Weeks   Post-prodüksiyon
Televizyon                     
2004   Stargate Atlantis   Genii Private   'The Storm' bölümü
2005   Young Blades   Marcel Le Rue   'To Heir Is Human' bölümü
2005   Supernatural   Gary   'Wendigo' bölümü
2005   Smallville   Frat Cowboy   'Thirst' bölümü
2005   Killer Instinct   Windsurfer Bob   'Forget Me Not' bölümü
2006   Whistler   Lip Ring   'The Burden of Truth' bölümü
2006   Stargate SG-1   Young Mitchell   '200' bölümü
2006   Kyle XY   Charlie Tanner   Tekrar eden rol (7 bölüm, 2006—2007)
2007   Flash Gordon   Ian Finley   'Life Source' bölümü
2007   Kaya   Gunnar   Başrol (10 bölüm)
2008   Fear Itself   James   'New Year's Day' bölümü
2009   Mistresses   Jason  
2009   The Assistants   Shane Baker   2 bölüm
2009–günümüz   Glee   Finn Hudson   Başrol
Screen Actors Guild Award for Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series (shared with Glee cast)
Teen Choice Award for Choice TV: Actor Comedy (2011)
Aday — Teen Choice Award for Choice TV: Breakout Star Male (2009)
Aday — People's Choice Award for FavoriteComedy Actor (2012)
2010   The Simpsons   Flynn   Dublaj, 'Elementary School Musical' bölümü
2011   The Cleveland Show   Finn Hudson   Dublaj, 'How Do You Solve a Problem Like Roberta?' bölümü
2012   The Glee Project   Kendisi   Konuk Oyuncu (2. sezon, 3. bölüm 'Vulnerability')
2013   26th Annual Kids' Choice Awards   Kendisi   Sunucu

Görev Aldığı Yapımlar

Cory Monteith Fotoğrafları

Cory Monteith Haberleri