Cynthia Erivo

Cynthia Erivo

Cynthia Erivo
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.1.1987

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

Nijerya asıllı İngiliz şarkıcı, söz yazarı ve oyuncu.

Tam adı Cynthia Chinasaokwu O. Erivo'dur. La Retraite R.C Girls School'dan mezun olduktan sonra University of East London'da müzik psikolojisi eğitimi aldı. El Royale'de Zor Zamanlar (2018), Step (2017) filmleriyle ve 2015 yapımı Broadway müzikali The Color Purple'de canladırdığı Celie karakteriyle tanınmıştır. Bu rolüyle 2016 yılında 'En İyi Müzikal Kadın Oyuncu' dalında Tony ve 2017 yılında 'En İyi Müzikal Tiyatro Filmi' dalında Grammy ödüllerini kazanmıştır.

Filmografi

2019 Harriet
2019 Chaos Walking
2018 Widows
2018 Bad Times at the El Royale

Televizyon

2018 The Boss Baby: Back in Business
2016 Mr Selfridge
2016 The Tunnel
2015 Chewing Gum

Tiyatro

2017 The Color Purple
2016 The Last Five Years
2015 A Midsummer Night's Dream
2014 I Can't Sing! The X Factor Musical
2013 Lift
2013 The Color Purple
2012 Sister Act
2011 The Umbrellas of Cherbourg

Görev Aldığı Yapımlar

Cynthia Erivo Fotoğrafları

Cynthia Erivo Haberleri

Portreler