Daisy Ridley

Daisy Ridley

Daisy Ridley
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 10.4.1992

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz aktris. Tam adı Daisy Jazz Isobel Ridley'dir. 

Yıldız Savaşları serisinin yeni üçlemesinin 2015 yapımı Star Wars: Güç Uyanıyor filminde Rey karakterini canlandırarak tanınmıştır.

Hayatı

Daisy Ridley 10 Nisan 1992'de Westminster, Londra'da doğdu. Louise Fawkner-Corbett ve Chris Ridley'in 3 kızından en küçük olanı olarak dünyaya geldi. Kardeşlerinin isimleri Kika Rose Ridley ve Poppy Sophia Ridley. Ayrıca babasının ilk evliliğinden iki üvey kardeşi vardır. Daisy Hertfordshire'de olan 'Tring Park School for the Performing Arts' okulundan burs kazandı ve 9-18 yaşları arasında bu okulda okudu. Londra'daki Birkbeck Üniversitesi'ndeki eğitimini kariyerine yoğunlaşmak için tamamlamadı.

Filmografi

2018 Peter Rabbit
2018 Ophelia
2017 Murder on the Orient Express
2017 Star Wars: The Last Jedi
2016 Only Yesterday (Seslendirme)
2016 The Eagle Huntress
2015 Scrawl
2015 Star Wars: Episode VII -
2015 The Force Awakens
2014 Under (Kısa Film)
2013 Lifesaver
2013 Blue Season (Kısa Film)
2013 100% BEEF (Kısa Film)
2013 Crossed Wires (Kısa Film)

Televizyon

2017 Star Wars: Forces of Destiny (Seslendirme)
2015 Saturday Night Live
2014 Silent Witness
2014 Mr Selfridge
2013 Casualty
2013 Youngers
2013 Toast of London

Tiyatro

2012 Dominoes
2010 The Boy Friend

Müzik Videoları

2013 Wiley

Video Oyunları

2016 Lego Star Wars: The Force Awakens
2015 Disney Infinity 3.0

Ödülleri

2016 Empire Awards - Best Female Newcomer, Star Wars: The Force Awakens
2016 MTV Movie Awards - Best Breakthrough Performance, Star Wars: The Force Awakens
2016 Teen Choice Awards - Choice Movie: Breakout Star, Star Wars: The Force Awakens
2015 Zed Fest Film Festival - Outstanding Acting Performance, Scrawl
2015 Florida Film Critics Circle - FCC Breakout Award, Star Wars: The Force Awakens

Görev Aldığı Yapımlar

Daisy Ridley Fotoğrafları

Daisy Ridley İle İlgili Haberler