Dakota Johnson

Dakota Johnson

Dakota Johnson
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.10.1989

Doğum Yeri: Teksas, ABD

ABD'li model ve aktris. 

Tam adı Dakota Mayi Johnson'dır. Ünlü aktör Don Johnson ve ünlü aktris Melanie Griffith'in kızıdır. Ayrıca Tippi Hedren'in torunudur.

Dakota Johnson Texas'ta dünyaya geldi. Gençlik yıllarında dansla yakından ilgilendi. 12 yaşında çocuk model olarak çekimlere katılmaya başladı. 1999 yılında Antonio Banderas'ın yönettiği Crazy in Alabama filminde annesi ile birlikte rol aldı. 2006 yılında Miss Golden Globe seçildi. 2009 yılında dünyaca ünlü giyim markası Mango için modellik yapmaya başladı.

Okul hayatını tamamladıktan sonra oyunculuk kariyeri başladı. 2010 yılında Facebook'un kuruluş serüveninin anlatıldığı Jesse Eisenberg ve Justin Timberlake'in başrol oynadığı The Social Network filminde yer aldı. Filmin sekiz dalda ödül almasının ardından Dakota Johnson oyunculuk kariyerinde hızlı bir yükseliş yaşadı. Ardından sırasıyla Beastly, Theo, For Ellen, Savage Innocent, Goats gibi birçok yapımda yer aldı.

İlk televizyon deneyimini ise 2012'de başlayan Ben and Kate isimli dizide yaşadı. 2013 yılında dizi ilk sezonunu tamamlandı. Bu dizi Johnson'ın ününü arttırmasına yardımcı oldu. Bunlar dışında Need for Speed adlı filmde ve William Shakespeare'in oyunu olan Cymbeline adlı filmde rol aldı.

Grinin Elli Tonu (2015) filmindeki Anastasia Steele rolü ona büyük bir ün getirdi.

Johnson müzisyen Noah Gersh, aktör Jordan Masterson ve Drowners üyesi Matthew Hitt ile ilişki yaşadı.

Filmografi

2019 Transgression
2018 El Royale'de Zor Zamanlar
2018 Suspiria
2018 Özgürlüğün Elli Tonu
2018 The Peanut Butter Falcon
2017 Karanlığın Elli Tonu
2016 How to Be Single
2015 Grinin Elli Tonu
2015 Cymbeline
2015 Chloe and Theo
2015 Black Mass
2015 A Bigger Splash
2015 In a Relationship (Kısa Film)
2015 Vale (Kısa Film)
2014 Date and Switch
2014 Need for Speed
2014 Closed Set (Kısa Film)
2012 For Ellen
2012 Goats
2012 21 Jump Street
2012 The Five-Year Engagement
2012 Transit (Kısa Film)
2011 Beastly
2010 The Social Network
2010 All That Glitters (Kısa Film)
1999 Crazy in Alabama

Televizyon

2015 Saturday Night Live
2013 The Office
2012 Ben and Kate

Görev Aldığı Yapımlar

Dakota Johnson Fotoğrafları

Dakota Johnson Haberleri