Damla Sönmez

Damla Sönmez

Damla Sönmez
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.5.1987

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Çerkes kökenli Türk oyuncu. 

Türk televizyonunda birçok yapımda yer alan Damla Sönmez, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yarı zamanlı 2 yıl keman 1 yıl piyano dalında öğrenim gördü. St. Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde başladığı tiyatro eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde burslu olarak tamamladı. New York Black Nexxus Academy’de Stuart Burney ile çalıştı.

Pürtelaş'ın 'Constellations/Parçacıklar' adlı oyunu, 2012 yılında Tiyatro Yanetki'nin 'Yalnız Batı' adlı oyunuyla başlayan, sonrasında 2014 yılında 'Savaş' oyunuyla devam eden profesyonel tiyatro hayatının üçüncü oyunudur.

Filmografi

2018 Sibel
2018 I Am You
2017 Taksim Hold'em
2017 Ayla
2014 Deniz Seviyesi
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2012 Kurtuluş Son Durak
2012 Uzun Hikaye
2011 Alala (Kısa Film)
2011 Korkuluk (Kısa Film)
2010 Çakal
2010 Mahpeyker: Kösem Sultan
2009 Kampüste Çıplak Ayaklar
2009 Bornova Bornova

Televizyon

2018 Masum Değiliz
2017 Aşk ve Gurur
2014 Güllerin Savaşı
2013 Bir Aşk Hikayesi
2012 Şubat
2010 Türkan
2008 Emret Komutanım
2008 Gece Gündüz
2006 Şarkılar Susmasın
2006 Sahte Prenses
2006 Fırtınalı Aşk
2005 Kapıları Açmak
2004 Camdan Pabuçlar
2004 Omuz Omuza

Tiyatro

2017 Bi Parça Plastik
2016 Parçacıklar
2014 Savaş
2012 Yalnız Batı
2009 Alışveriş ve S***ş
2008 Sürmanşet

Ödülleri

2015 21. Altın Koza Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Deniz Seviyesi
2015 Milano Uluslararası Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Deniz Seviyesi
2014 Yeni Tiyatro Dergisi - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Savaş
2009 46. Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Bornova Bornova
2009 Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri - Umut Veren Genç Yetenek, Bornova Bornova
2009 Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali - Genç Cadı, Bornova Bornova

Görev Aldığı Yapımlar

Damla Sönmez Fotoğrafları

Damla Sönmez Haberleri