Danai Gurira

Danai Gurira

Danai Gurira
Oyuncu

Doğum Tarihi: 14.2.1978

Doğum Yeri: Iowa, ABD

Zimbabwe asıllı ABD'li aktris ve oyun yazarı. 

Tam adı Danai Jekesai Gurira'dır. Amerikan televizyon dizisi The Walking Dead'de Michonne karakteri ile tanınmıştır.

Filmografi

2018 Black Panther
2018 Avengers: Infinity War
2017 All Eyez on Me
2015 Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast  (Seslendirme)
2013 Mother of George
2011 Restless City
2010 3 Backyards
2010 My Soul to Take
2008 Ghost Town
2007 The Visitor

Televizyon

2017 Robot Chicken (Seslendirme)
2012 The Walking Dead
2010 American Experience
2010 Lie to Me
2010 Treme
2009 Life on Mars (US)
2009 Law & Order
2004 Law & Order: Criminal Intent

Tiyatro

2015 Familiar
2012 The Convert
2011 Measure for Measure
2009 Joe Turner's Come and Gone
2009 Eclipsed
2005 In the Continuum

Görev Aldığı Yapımlar

Danai Gurira Fotoğrafları

Portreler