Daniel Auteuil

Daniel Auteuil

Daniel Auteuil
Oyuncu, Yönetmen

Doğum Tarihi: 24.1.1950

Doğum Yeri: Cezayir, Cezayir

Cezayir asıllı Fransız senarist, yönetmen ve aktör.

Bugüne kadar yüzden fazla filmde rol almıştır. Saklı (2005), Jean de Florette (1986) ve Le placard (2001) filmleriyle tanınmıştır. 2006 yılından bu yana Aude Ambroggi ile evlidir ve bir çocukları vardır. Daha önce Emmanuelle Béart ve Anne Jousset ile evlenip ayrılmıştır.

Filmografi

2019 La belle époque
2019 T'exagères!
2018 Kimsesiz Çocuk
2018 Arkadaşımın Aşkı
2017 Le brio
2016 Les naufragés
2016 Le confessioni
2016 Au nom de ma fille
2015 Nos femmes
2015 Entre amis
2013 Marius
2013 Kış Gelmeden
2013 Jappeloup
2013 Fanny
2012 Le guetteur
2011 La mer à boire
2011 La fille du puisatier
2010 Donnant donnant
2009 Je l'aimais
2008 MR 73
2008 La personne aux deux personnes
2008 15 ans et demi ...
2007 L'invité
2007 İkinci Nefes
2007 Dialogue avec mon jardinier
2006 Mon meilleur ami
2006 N (Io e Napoleone)
2006 La doublure
2006 L'entente cordiale
2005 Saklı
2005 Mutluluğun Resmi
2005 L'un reste, l'autre part
2004 Pourquoi (pas) le Brésil
2004 Nos amis les flics
2004 İhtirasın Bedeli
2004 36 Adaletin Merkezi
2003 Rencontre avec le dragon
2003 Petites coupures
2003 Les clefs de bagnole
2003 Après vous...
2002 L'adversaire
2001 Vajont - La diga del disonore
2001 Le placard
2000 Sade
2000 La veuve de Saint-Pierre
1999 Mauvaise passe
1999 Köprüdeki Kız
1999 En Büyük Günah
1997 Lucie Aubrac
1997 Kambur
1996 Passage à l'acte
1996 Les voleurs
1996 8. gün
1995 Sostiene Pereira
1995 Bir Fransız Kadını
1994 La reine Margot
1994 Ayrılık
1993 Sevdiğim Mevsim
1992 Ayazda Bir Yürek
1991 Ma vie est un enfer
1990 Lacenaire
1989 Romuald et Juliette
1988 Quelques jours avec moi
1986 Manon des sources
1986 Le paltoquet
1986 Jean de Florette
1985 Palace
1985 L'amour en douce
1984 P'tit con
1984 Les fauves
1984 L'arbalète
1983 L'indic
1982 T'empêches tout le monde de dormir
1982 Şamatacılar Sınıfı Tatilde
1982 Que les gros salaires lèvent le doigt!
1982 Pour cent briques t'as plus rien
1981 Les hommes préfèrent les grosses
1981 Clara et les Chics Types
1980 Şamatacılar Sınıfı
1980 Banker
1979 Rien ne va plus
1979 Bête, mais discipliné
1979 À nous deux
1978 Saldırıya Uğramış Aşk
1978 Les héros n'ont pas froid aux oreilles
1977 Monsieur Papa
1977 La nuit de Saint-Germain-des-Prés
1976 Attention les yeux!
1975 Karanlıkta Tecavüz

Televizyon

1982 Merci Bernard
1982 Emmenez-moi au théâtre
1981 Société Amoureuse à Responsabilité Limitée (TV Filmi)
1981 Le calvaire d'un jeune homme impeccable (TV Filmi)
1980 Au théâtre ce soir
1979 Le petit théâtre d'Antenne 2
1977 Rendez-vous en noir (Mini Dizi)
1977 L'enlèvement du régent - Le chevalier d'Harmental (TV Filmi)
1977 L'Affaire des poisons (TV Filmi)
1976 Les mystères de Loudun (TV Filmi)
1976 La folle de Chaillot (TV Filmi)
1976 Assassinat de Concino Concini (TV Filmi)
1975 Adieu Amédée (TV Filmi)
1974 Les Fargeot

Yönetmen

2018 Amoureux de ma femme
2013 Fanny
2013 Marius
2011 La fille du puisatier

Senaryo

2013 Fanny
2013 Marius
2011 La fille du puisatier

Görev Aldığı Yapımlar

Daniel Auteuil Fotoğrafları

Daniel Auteuil Haberleri