Daniel Brühl

Daniel Brühl

Daniel Brühl
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.6.1978

Doğum Yeri: Barcelona, İspanya

İspanyol asıllı Alman oyuncu. 

Tam adı Daniel César Martín Brühl González Domingo'dur. Barselona'da, İspanyol bir anne ile Alman bir babadan dünyaya gelmiştir. Babası televizyon yönetmeni, annesi ise profesördür. Doğumundan kısa bir süre sonra ailesi Köln'e taşınmıştır ve Brühl'ün çocukluğu burada geçmiştir.

1995 yılında rol aldığı Verbotene Liebe adlı diziyle Almanya'da tanınan Brühl, 2003 yılında, Good Bye, Lenin! adlı sinema filminde canlandırdığı Alex Kerner rolüyle uluslararası üne kavuştu.

Filmografi

2020 The King's Man
2019 My Zoe
2018 Entebbe'de 7 Gün
2018 Cloverfield Paradoksu
2017 The Zookeeper's Wife
2016 Alone in Berlin
2016 Captain America: Civil War
2016 Killing for Love
2015 Me and Kaminski
2015 Woman in Gold
2015 Colonia
2015 Burnt
2014 The Face of an Angel
2013 Rush
2013 The Fifth Estate
2013 A Most Wanted Man
2012 Winning Streak
2012 7 Days in Havana
2011 Eva
2011 Lessons of a Dream
2011 2 Days in New York
2011 All Together
2011 Intruders
2010 King's Road
2010 The Coming Days
2009 John Rabe
2009 Las madres de Elna
2009 The Countess
2009 Dinosaurier
2009 Inglorious Basterds: Stolz der Nation (Kısa Video)
2009 Lila, Lila
2008 In Transit
2008 Krabat
2008 A Bit of Chocolate
2007 2 Days in Paris
2007 The Bourne Ultimatum
2006 Cargo
2006 Salvador
2006 A Friend of Mine
2005 Merry Christmas
2004 Love in Thoughts
2004 Ladies in Lavender
2004 Farland
2004 The Edukators
2003 Good Bye, Lenin!
2002 Vaya con Dios
2002 Elephant Heart
2001 No Regrets
2001 The White Sound
2001 Honolulu
2000 No More School
2000 Deeply
2000 Eine Hand Voll Gras
1999 Schlaraffenland
1999 Le château des singes (Seslendirme)

Televizyon

2020 The Angel of Darkness
2020 The Falcon and the Winter Soldier
2018 The Alienist
2014 The Trip
2001 Eine öffentliche Affäre (TV Filmi)
2000 Tatort
2000 Ein mörderischer Plan (TV Filmi)
1999 Sturmzeit
1999 Hin und weg (TV Filmi)
1998 SOKO München
1998 Blutiger Ernst (TV Filmi)
1997 Polizeiruf 110
1996 Der Pakt - Wenn Kinder töten (TV Filmi)
1995 Verbotene Liebe
1995 Svens Geheimnis (TV Filmi)
1992 Freunde fürs Leben

Ödüller

2007 Seattle Uluslararası Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Salvador (Puig Antich)
2006 Barcelona Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Salvador (Puig Antich)
2004 Avrupa Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Love in Thoughts
2003 Bambi Awards - En İyi Ekip, Good Bye Lenin!
2003 Avrupa Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Good Bye Lenin!
2003 Avrupa Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Good Bye Lenin!
2003 German Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Good Bye Lenin!
2003 German Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Good Bye Lenin!
2003 German Film Critics Association Awards - En İyi Erkek Oyuncu, Das Weisse Rauschen
2003 Berlin Film Festivali - European Film Shooting Star by European Film Promotion
2002 Bavarian Film Ödülleri - En İyi Genç Erkek Oyuncu, Das Weisse Rauschen
2002 German Film Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Das Weisse Rauschen

Görev Aldığı Yapımlar

Daniel Brühl Fotoğrafları

Daniel Brühl Haberleri