Daniel Kaluuya

Daniel Kaluuya

Daniel Kaluuya
Oyuncu

Doğum Tarihi: 8.05.1989

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

Uganda asıllı İngiliz oyuncu, senarist ve yapımcı.

Ugandalı göçmen bir ailenin oğlu olarak Londra'da dünyaya geldi. Londra'daki St Aloysius Koleji'nde eğitim gördü. Kaluuya kariyerine henüz ergenlik çağında iken doğaçlama tiyatro ile başladı. Ardından üç sezon boyunca Skins adlı İngiliz dizisinde rol aldı ve dizinin senaryo ekibinde de yer aldı. Black Mirror televizyon dizisinin Fifteen Million Merits bölümündeki, Psychoville adlı BBC yapımı kara komedi dizisinde Tealeaf rolündeki ve BBC Three kanalında yayınlanan korku türündeki The Fades dizi filmindeki performanslarıyla yeni övgüler aldı.

Kaluuya, 2011 yapımı Johnny English'in Dönüşü (Johnny English Reborn) filminde Rowan Atkinson'ın yanında Ajan Tucker rolünde ve 2013 yapımı Göster Gününü 2 (Kick-Ass 2) filminde Black Death rolünde oynamış, 2015 yılında Denis Villeneuve yönetimindeki Sicario filminde Emily Blunt ile başrolleri paylaştı. Kapan (2017), Black Panther (2018) ve Widows (2018) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 The Upper World
2021 Judas and the Black Messiah
2020 A Christmas Carol (Seslendirme)
2020 Two Single Beds (Kısa Film)
2019 Queen & Slim
2018 Black Panther
2018 Widows
2017 Great Performers: Horror Show (Kısa Video)
2017 Get Out
2017 Robot & Scarecrow (Kısa Film)
2015 Sicario
2014 Date Night (Kısa Film)
2013 Welcome to the Punch
2012 Beginning
2012 Jonah (Kısa Film)
2012 Kick-Ass 2
2011 Johnny English Reborn
2010 Chatroom
2010 Baby (Kısa Film)
2009 Brink (Kısa Film)
2008 Cass
2007 Much Ado About a Minor Ting (Kısa Film)
2006 Shoot the Messenger

Televizyon

2017 Watership Down (Seslendirme)
2014 Babylon (Mini Dizi)
2012 Ruddy Hell! It's Harry and Paul
2011 Psychoville
2011 Coming Up
2011 The Fades (Mini Dizi)
2011 Black Mirror
2011 Random (TV Filmi)
2010 Comedy Lab
2010 Bellamy's People
2009 Skins
2009 That Mitchell and Webb Look
2009 Doctor Who
2009 Lewis
2009 FM
2009 The Philanthropist
2009 Not Safe for Work (TV Filmi)
2009 10 Minute Tales
2008 Delta Forever
2008 Silent Witness
2008 The Jason Lewis Experience (TV Filmi)
2007 The Whistleblowers
2007 Comedy: Shuffle

Yapımcı

2021 The Upper World
2019 Queen & Slim

Senaryo

2011 The Swarm (Kısa Film)

Televizyon

2009 Skins

Görev Aldığı Yapımlar

Daniel Kaluuya Fotoğrafları

Daniel Kaluuya Haberleri