Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 23.7.1989

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu.

Tam adı Daniel Jacob Radcliffe'tir. 2001'den 2011'ye kadar rol aldığı 8 adet Harry Potter filmiyle tanınmıştır. Fulham Londra'da doğdu ve büyüdü. Alan Radcliffe ve Marcia Gresham'ın tek çocuğudur. Radcliffe, Sussex House School, City of London School gibi okullara gitti. Okullarında başarılı oldu ve yüksek notlar aldı. Fakat 17 yaşındayken eğitimine bir süre ara verme kararı almıştır. 1999 yılının aralık ayında ilk oyunculuk deneyimini, Charles Dickens'ın bir romanı olan David Copperfield'ın uyarlamasında genç bir çocuğu canlandırarak yaşamıştır. Film iki parça halinde BBC'de yayınlanmıştır.

Filmografi

2020 Escape from Pretoria
2019 Guns Akimbo
2019 Playmobil: The Movie (Seslendirme)
2018 Yük Hayvanı
2017 Orman
2017 National Theatre Live: Rosencrantz & Guildenstern Are Dead
2017 Lost in London
2016 Köstebek
2016 Sihirbazlar Çetesi 2
2016 Çakı Gibi
2015 Victor Frankenstein
2015 Aşk Kazası
2013 Ya Aşksa
2013 Boynuzlar
2013 Sevdiklerini Öldür
2012 Siyahlı Kadın
2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2
2010 I Am Harry Potter (Kısa Film)
2010 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1
2010 Harry Potter and the Forbidden Journey (Kısa Video)
2009 Harry Potter ve Melez Prens
2007 Aralık Çocukları
2007 Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi
2004 Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
2002 Harry Potter ve Sırlar Odası
2001 Harry Potter ve Felsefe Taşı
2001 Panama Terzisi

Televizyon

2020 Miracle Workers
2019 2 Dope Queens
2018 Simpson Ailesi (Seslendirme)
2017 Robot Chicken (Seslendirme)
2015 The Gamechangers (TV Filmi)
2015 BoJack Horseman (Seslendirme)
2013 A Young Doctor's Notebook & Other Stories
2011 Late Show with David Letterman
2007 My Boy Jack (TV Filmi)
2006 Extras
2006 The Children's Party at the Palace
1999 David Copperfield (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Daniel Radcliffe Fotoğrafları

Daniel Radcliffe Haberleri