Danny Cannon

Danny Cannon

Danny Cannon
Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1968

Doğum Yeri: Luton, İngiltere

İngiliz senarist, yönetmen ve yapımcı.

Kariyer

Cannon, 1984'te 16 yaşında film yapmaya başladı ve 33 Sanat Merkezi'nde bir tiyatro grubu kurdu. Merkezin olanaklarını kullanarak, video dramlarının verimli bir yönetmeniydi ve kameraman da dahil olmak üzere farklı rollerdeki bir dizi diğer yönetmenle birlikte çalıştı. Merkezin video yapımcısı Dermot Byrne, Cannon'un projelerini yapasında büyük bir etkendir. 33 yaşındayken geleceğin film bestecisi David Arnold'la tanıştı. Cannon, Arnold'u kendisinin ve diğer insanların videolarının soundtrack'lerini oluşturabilmek için birlikte çalışmayı teklif etti. Arnold daha sonra Cannon'un ilk çalışması olan 'Genç Amerikalılar' filmi için yaptığı ilk profesyonel film müziğini besteledi.

1987'de 40 dakikalık kısa metraj filmiyle BBC Yılın Genç Film Yapımcısı ödülünü kazandı.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2017 Geostorm
2007 Kanıt Peşinde
2005 Gol!
1998 Phoenix
1998 Ne Yaptığını Hâlâ Biliyorum
1995 Yargıç
1993 The Young Americans
1990 Strangers

Yapımcı Olarak

2010 Locked Down
2007 Kanıt Peşinde
1995 Boston Kickout

Senarist Olarak

2007 Kanıt Peşinde
1993 The Young Americans
1990 Strangers

Video

1999 Björk: Volumen (Yönetmen)
1993 Björk: Play Dead

Televizyon

Yönetmen Olarak

2007 The Cure (TV Filmi)
2006 Capitol Law (TV Filmi)
2017 Training Day
2016 Gotham
2014 Yarının İnsanları
2014 The Lottery
2013 Utanmaz
2013 Nikita
2012 Alcatraz
2010 The Forgotten
2010 Miami Medical
2010 Dark Blue
2009 Eleventh Hour
2006 Justice
2005 CSI: Miami

Yapımcı Olarak

2012 The Tin Star (TV Filmi)
2007 The Cure (TV Filmi)
2017 Training Day
2016 Gotham
2014 Yarının İnsanları
2014 The Lottery
2013 Nikita
2012 Alcatraz
2011 CSI: NY
2010 The Forgotten
2010 Dark Blue
2009 Eleventh Hour
2005 CSI: Miami

Senarist Olarak

2016 Gotham
2010 Dark Blue

Görev Aldığı Yapımlar

Danny Cannon Fotoğrafları

Danny Cannon Haberleri