Danny Elfman

Danny Elfman
Görüntü Yönetmeni, Müzik, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 29.5.1953

Doğum Yeri: Los Angeles, ABD


Daniel Robert 'Danny' Elfman, Yahudi asıllıdır.

1985 yapımı Pee-wee's Big Adventure filminden beri yaygın olarak film müzikleri, özellikle Tim Burton'ın filmlerinin şarkılarını ve 'The Simpsons Theme'i besteleyen, ayrıca rock grubu Oingo Boingo'da 1976'dan grubun dağılma tarihi 1995'e kadar şarkı yazarı ve solist olarak görev yapan ünlü Amerikan müzisyen. Üç kere Akademi Ödülleri'ne aday olmuş ve Tim Burton'ın Batman filmiyle Grammy, Desperate Housewives dizisine yaptığı müzik teması ile Emmy kazanmıştır. Elfman ayrıca Fable adlı video oyununun müziklerini yapmıştır.

Filmografi

 
2010'lar

  • Alice in Wonderland, 2010

2000'ler
  • Proof of Life, 2000
  • The Family Man, 2000
  • Planet of the Apes, 2001
  • Spider-Man, 2002
  • Men in Black II, 2002
  • Red Dragon, 2002
  • Chicago, 2002
  • Hulk, 2003
  • Big Fish, 2003
  • Spider-Man 2, 2004
  • Charlie and the Chocolate Factory, 2005
  • Corpse Bride <3 <3 <3, 2005
  • Deep Sea 3D, 2006
  • Nacho Libre, 2006
  • Charlotte's Web, 2006
  • Meet the Robinsons, 2007
  • The Kingdom, 2007
  • Standared Operating Procedure, 2008
  • Wanted, 2008
  • Hellboy II: The Golden Army, 2008
  • Milk, 2008 
  • Terminatör 4: Kurtuluş, 2009
  • The Wolfman, 2009

1990'lar
  • Nightbreed, 1990
  • Dick Tracy, 1990
  • Darkman, 1990
  • Edward Scissorhands, 1990
  • Batman Returns, 1992
  • Sommersby, 1993
  • Army of Darkness, 1993
  • The Nightmare Before Christmas, 199
  • Black Beauty, 1994
  • Dolores Claiborne, 1995
  • Dead Presidents, 1995
  • To Die For, 1995
  • Mission:Impossible, 1996
  • The Frighteners, 1996
  • Freeway, 1996
  • Mars Attacks! , 1996
  • Men in Black, 1997
  • Good Will Hunting, 1997
  • A Simple Plan, 1998
  • Instinct, 1999
  • Sleepy Hollow, 1999

1980'ler
  • Forbidden Zone, 1980
  • Fast Times at Ridgemont High, 1982
  • Weird Science, 1985
  • Pee-wee's Big Adventure, 1985
  • Back to School, 1986
  • Wisdom, 1987
  • Beetlejuice, 1988
  • Midnight Run, 1988
  • Big Top Pee-wee, 1988
  • Scrooged, 1988
  • Batman, 1989

Emmy Ödülleri
  • Outstanding Achievement in Main Title Theme Music, Desperate Housewives, 2004

Görev Aldığı Yapımlar

Danny Elfman Fotoğrafları

Danny Elfman Haberleri