Dany Boon

Dany Boon

Dany Boon
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 26.6.1966

Doğum Yeri: Armentieres, Fransa

Fransız komedyen, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Daniel Faid Hamidou'dur. Babası Cezayirli, annesi ise Fransızdır. Daniel Boone adını sahne ve televizyon şovundan almıştır. Bienvenue chez les Ch'tis (2008), Ateşkes (2005), Raid dingue (2016) ve Micmacs à tire-larigot (2009) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 The Lion
2019 Le dindon
2019 Murder Mystery
2018 La ch'tite famille
2016 Ils sont partout
2016 Raid dingue
2016 Radin!
2015 Lolo
2014 Palais de justesse (Kısa Film)
2014 Supercondriaque
2013 Eyjafjallajökull
2012 Asteriks ve Oburiks Gizli Görevde
2012 Un plan parfait
2010 Benvenuti al sud
2010 Rien à déclarer
2010 Sammy'nin Maceraları (Seslendirme)
2009 Le code a changé
2009 Mic Macs à Tire-Larigot
2008 Bienvenue chez les Ch'tis
2008 Mia et le Migou (Seslendirme)
2008 Schimbare de roluri
2006 La doublure
2006 La maison du bonheur
2006 Cel mai bun prieten al meu
2005 Ateşkes
2005 The Magic Roundabout (Seslendirme)
2004 La vie de chantier (Video)
2004 Pédale dure
2003 Elie annonce Semoun, la suite... (Video)
1998 Bimboland
1997 Amour, travail, santé... (Kısa Film)
1997 Dany Boon: Tout entier (Video)
1997 Paroles d'hommes
1997 Le déménagement
1996 Oui
1995 Dany Boon: Dany Boon au palais des glaces (Video)
1995 Sans queue ni tête
1995 La flache (Kısa Film)
1995 Le grand blanc de Lambaréné
1995 Les petites annonces d'Élie: Le Volume 2 (Video)

Televizyon

2013 Y'a pas d'âge
1995 Navarro

Yönetmen

2018 La ch'tite famille
2016 Raid dingue
2014 Supercondriaque
2010 Rien à déclarer
2008 Bienvenue chez les Ch'tis
2006 Dany Boon: Waïka (Video)
2006 La maison du bonheur
2004 La vie de chantier (Video)
2003 Dany Boon à s'baraque et en ch'ti (Video)

Televizyon

2008 Les chéris d'Anne (TV Filmi)

Yapımcı

2021 Honey Cigar
2018 La ch'tite famille
2016 O politista irezistibila - Fugi, daca poti!
2016 Ma famille t'adore déjà
2016 Fleur de Tonnerre
2012 Benvenuti al nord
2010 Benvenuti al sud

Televizyon

2019 Varda par Agnès (Belgesel)

Senaryo

2018 La ch'tite famille
2016 Raid dingue
2014 Supercondriaque
2010 Rien à déclarer
2010 Benvenuti al sud
2008 Bienvenue chez les Ch'tis
2006 Dany Boon: Waïka (Video)
2006 La maison du bonheur
2004 La vie de chantier (Video)
2003 Dany Boon à s'baraque et en ch'ti (Video)
1998 Dany Boon: Au Bataclan (Video)
1997 Dany Boon: Tout entier (Video)
1995 Dany Boon: Je vais bien, tout va bien! au Palais des Glaces (Video)

Televizyon

2018 Dany Boon: Des Hauts-De-France
2008 Les chéris d'Anne (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Dany Boon Fotoğrafları

Dany Boon Haberleri

Portreler


Vizyondakiler