Dave Bautista

Dave Bautista

Dave Bautista
Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.1.1969

Doğum Yeri: Washington, ABD

ABD'li aktör, eski profesyonel karma dövüş sanatçısı ve eski profesyonel güreşçi.

Tam adı David Michael 'Dave' Bautista, Jr.'dur. 

Batista, WWE'de güreştiği zaman içerisinde dört kez Dünya Ağırsıklet Şampiyonluğu, iki kez de WWE Şampiyonluk unvanına sahip olmuştur. Bu şampiyonalara ek olarak, World Tag Team Championship ödülünü iki kez Ric Flair ile birlikte ve bir kez de John Cena ile birlikte toplamda 3 kez kazanmıştır. WWE Tag Team Championship'i, Rey Mysterio ile birlikte bir kez kazanmıştır. Batista aynı zamanda iki kez Royal Rumble maçının kazanını olmayı başarmıştır. (2005 ve 2014)

Ağustos 2012'de, Batista, MMA'da dövüşmek için Classic Entertainment & Sports (CES) ile sözleşme imzaladı. 6 Ekim 2012 tarihinde MMA debutunu gerçekleştirdi ve Vince Lucero'yu yenerek ilk galibiyetini kazandı. Aktör olarak, 2012 yılında Demir Yumruklu Adam, 2013 yılında Riddick, ve 2014 yılında Galaksinin Koruyucuları filmlerinde rol aldı. Bautista, son olarak da 2015 yılında çıkan Spectre filminde rol aldı.

Filmografi

2020 Guardians of the Galaxy Vol. 3
2019 Untitled Avengers film
2019 Escape Plan 3
2019 Stuber
2018 Avengers: Infinity War
2018 Hotel Artemis
2018 Escape Plan 2: Hades
2018 Final Score
2018 Master Z: Ip Man Legacy
2017 Guardians of the Galaxy Vol. 2
2017 Bushwick (Ayrıca Yapımcı)
2017 Blade Runner 2049
2017 2048: Nowhere to Run (Kısa Film)
2016 The Boss
2016 Kickboxer: Vengeance
2016 Marauders
2016 The Warriors Gate
2015 L.A. Slasher
2015 Spectre
2015 Heist
2014 Guardians of the Galaxy
2013 Riddick
2012 The Man with the Iron Fists
2011 House of the Rising Sun
2011 The Scorpion King 3: Battle for Redemption
2010 Wrong Side of Town
2009 My Son, My Son, What Have Ye Done?
2006 Relative Strangers

Televizyon

2015 TripTank (Seslendirme)
2010 Chuck
2009 Head Case
2009 Neighbours
2006 Smallville

Web
2016 The #Hashtagged Show

Görev Aldığı Yapımlar

Dave Bautista Fotoğrafları

Dave Bautista Haberleri