Dave Bautista

Dave Bautista

Dave Bautista
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 18.1.1969

Doğum Yeri: Washington, ABD

ABD'li aktör, eski profesyonel karma dövüş sanatçısı ve eski profesyonel güreşçi.

Tam adı David Michael 'Dave' Bautista, Jr.'dur. Bautista, WWE'de güreştiği zaman içerisinde dört kez Dünya Ağır Sıklet Şampiyonluğu, iki kez de WWE Şampiyonluk unvanına sahip olmuştur. Bu şampiyonalara ek olarak, World Tag Team Championship ödülünü iki kez Ric Flair ile birlikte ve bir kez de John Cena ile birlikte toplamda 3 kez kazanmıştır. WWE Tag Team Championship'i, Rey Mysterio ile birlikte bir kez kazanmıştır. Bautista aynı zamanda 2005 ve 2014 yıllarında Royal Rumble maçının kazananı olmayı başarmıştır.

Ağustos 2012'de, MMA'da dövüşmek için Classic Entertainment & Sports (CES) ile sözleşme imzaladı. 6 Ekim 2012 tarihinde MMA debutunu gerçekleştirdi ve Vince Lucero'yu yenerek ilk galibiyetini kazandı. Aktör olarak, 2012 yılında Demir Yumruklu Adam, 2013 yılında Riddick ve 2014 yılında Galaksinin Koruyucuları filmlerinde rol aldı.

Filmografi

2021 Guardians of the Galaxy Vol. 3
2020 Fantasy Island
2020 Dune
2019 My Spy
2019 Avengers: Endgame
2019 Escape Plan 3
2019 Stuber
2018 Yip Man ngoi zyun: Cheung Tin Chi
2018 Avengers: Infinity War
2018 Hotel Artemis
2018 Escape Plan 2: Hades
2018 Final Score
2018 Master Z: Ip Man Legacy
2017 Guardians of the Galaxy Vol. 2
2017 Bushwick
2017 Blade Runner 2049
2017 2048: Nowhere to Run (Kısa Film)
2017 Disneyland Resort: Guardians of the Galaxy - Mission Breakout! (Kısa Video)
2016 The Boss
2016 Kickboxer: Vengeance
2016 Marauders
2016 The Warriors Gate
2015 L.A. Slasher
2015 Spectre
2015 Heist
2014 Guardians of the Galaxy
2013 Riddick
2012 The Man with the Iron Fists
2011 House of the Rising Sun
2011 The Scorpion King 3: Battle for Redemption
2010 Wrong Side of Town (Video)
2009 My Son, My Son, What Have Ye Done?
2009 WWE Live in the UK: April 2009 (Video)
2009 WWE Live in the UK: November 2008 (Video)
2008 WWE Live in the UK: April 2008 (Video)
2006 Relative Strangers
2002 WWE Global Warning Tour: Melbourne (Video)
2002 OVW: Wrestling's Future Stars (Video)
2001 OVW: Christmas Chaos (Video)

Televizyon

2019 What We Do in teh Extractors
2019 WrestMania 35
2019 WWE Monday Night RAW
2018 WWF SmackDown!
2015 TripTank (Seslendirme)
2014 WWE Rivalries
2014 WrestleMania XXX
2010 Chuck
2009 Head Case
2009 Neighbours
2007 WrestleMania 23
2006 E.C.W.
2006 Smallville
2005 WWE Byte This!

Video Oyunları (Seslendirme)

2017 WWE 2K18
2016 WWE 2K17
2015 WWE 2K16
2014 WWE 2K15
2013 WWE 2K14
2011 WWE 2K12
2010 WWE SmackDown vs. RAW 2011
2008 WWE SmackDown vs. RAW 2009
2007 WWE SmackDown vs. RAW 2008
2006 WWE SmackDown vs. RAW 2007
2005 WWE SmackDown! vs. RAW 2006
2005 WrestleMania 21
2004 WWE SmackDown! vs. RAW

Yapımcı

2019 My Spy
2018 Yip Man ngoi zyun: Cheung Tin Chi
2018 Son Darbe
2017 Bushwick

Web
2016 The #Hashtagged Show

Görev Aldığı Yapımlar

Dave Bautista Fotoğrafları

Dave Bautista Haberleri