David Boreanaz

David Boreanaz

David Boreanaz
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.5.1969

Doğum Yeri: New York, ABD

İlk olarak Evli ve Çocuklu adlı dizide oynamıştır. Dido'nun 'White Flag' şarkısına çekilen klibinde de oynamıştır. 5 sezon süren başrol oyuncusudur. Buffy the vampire slayer'da Angel rolüyle büyük bir beğeni topladı ve dizinin 3.sezon finalinden sonra yine Angel rolüyle Angel dizisinde başrol olarak oynadı. Şu anda Bones adlı televizyon dizisinde Emily Deschanel ile başrolde oynamaktadır.İki kız kardeşi bulunmaktadır, biri evli ve çocuk sahibidir.

Filmografi


Yıl   Film   Rol   Notlar
1993   Best of the Best 2   Figüran   Adı geçmiyor
Aspen Extreme   Figüran   Adı geçmiyor
1996   Macabre Pair of Shorts   Vampirin kurbanı  
2001   Valentine   Adam Carr/Jeremy Melton  
2002   I'm With Lucy   Luke  
2005   The Crow: Wicked Prayer   Luc Crash  
2006   These Girls   Keith Clark   Sınırlı yayın
Mr. Fix It   Lance Valenteen  
The Hard Easy   Roger Hargitay  
2007   Suffering Man's Charity   Sebastian   Video filmi
2008   Justice League: The New Frontier   Hal Jordan/Green Lantern   Sesiyle
Video filmi
Animasyon film
2009   The Mighty Macs   Ed Rush   Gösterim: 21 Ekim, 2011.
Dizi
Yıl   Dizi   Rol   Notlar
1993   Married... with Children   Frank   Bölüm: 'Movie Show'
1997–2001, 2003   Buffy the Vampire Slayer   Angel   57 Bölüm
1999–2004   Angel   Başrol
110 bölüm
Yönetmen ('Soul Purpose')
2002   Baby Blues   Johnny   Bölüm: 'Teddy-Cam'
2005   Punk'd   Kendisi   1 Bölüm
2005–günümüz   Bones   Seeley Booth   Başrol
Emily Deschanel ile birlikte yapımcı
Yönetmen (dört bölüm)
2010   Family Guy   Kendisi[2]   Bölüm: 'Road to the North Pole'
Konuk oyuncu

Görev Aldığı Yapımlar

David Boreanaz Fotoğrafları

Portreler