David Oyelowo

David Oyelowo

David Oyelowo
Oyuncu, Yapımcı

Doğum Tarihi: 1.4.1976

Doğum Yeri: Oxford, İngiltere

Nijerya asıllı İngiliz oyuncu.

London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) mezunudur. Başkanları Hizmetkarı (2013), Nightingale (2014), Özgürlük Yürüyüşü (2014), Yıldızlararası (2014), A Most Violent Year (2014) ve Default (2014) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2020 Good Morning, Midnight
2020 Come Away
2020 Peter Rabbit 2
2020 Chaos Walking
2019 Don't Let Go
2018 Zamanda Kıvrılma (Seslendirme)
2018 Gringo
2018 Cloverfield Paradoksu
2018 Jay Z: Family Feud ft. Beyoncé (Kısa Video)
2018 Only You
2016 Nina
2016 Queen of Katwe
2016 A United Kingdom
2015 Captive
2015 Five Nights in Maine
2014 Nightingale
2014 Interstellar
2014 Default
2014 Özgürlük Yürüyüşü
2014 A Most Violent Year
2013 Başkanların Hizmetkarı
2012 Red Tails
2012 The Paperboy
2012 Middle of Nowhere
2012 Lincoln
2012 Jack Reacher
2011 Rise of the Planet of the Apes
2011 Duyguların Rengi
2011 96 Minutes
2009 Rage
2008 Who Do You Love?
2008 A Raisin in the Sun
2006 As You Like It
2006 The Last King of Scotland
2005 A Sound of Thunder
2005 The Best Man
2005 Derailed
2001 Dog Eat Dog

Televizyon

2019 Masterpiece PBS
2019 The Tiger Who Came to Tea (TV Filmi - Seslendirme)
2019 The Lion Guard (Seslendirme)
2018 Star Wars Rebels (Seslendirme)
2014 Robot Chicken (Seslendirme)
2013 Complicit (TV Filmi)
2011 The Good Wife
2010 Glenn Martin, DDS (Seslendirme)
2010 Blood and Oil (TV Filmi)
2009 Small Island
2008 A Raisin in the Sun (TV Filmi)
2008 The Passion (Mini Dizi)
2008 The No. 1 Ladies' Detective Agency
2007 Five Days
2006 The Gil Mayo Mysteries
2006 Shoot the Messenger (TV Filmi)
2005 As Time Goes By
2002 Spooks
1998 Maisie Raine
1998 Brothers and Sisters

Görev Aldığı Yapımlar

David Oyelowo Fotoğrafları

David Oyelowo Haberleri