David Schwimmer

David Schwimmer

David Schwimmer
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 2.11.1966

Doğum Yeri: New York, ABD

David Schwimmer, (d. 2 Kasım 1966, Astoria, New York), Amerikalı sinema oyuncusu, yönetmen ve prodüktördür. Oyunculuk kariyerine okul gösterisi olan Beverly Hills High School 'da başlamıştır. 1988'de Northwestern University den mezun oldu. Birçok televizyon dizilerin de rol aldı. 1989 da A Deadly Silence. 1990 ların başlarında L.A. Law, The Wonder Years, NYPD Blue, ve Monty.Daha çok Friends dizisinde canlandırdığı 'Ross Geller' karakteriyle tanınır. İlk başrol oynadığı film The Pallbearer (1996), bunu Apt Pupil, ve Picking Up the Pieces (2000) rolleri takip etmiştir. Tv dizisi Band of Brothers 10 bölüm de oynamıştır. 2004 de Friends dizisinin sonlanmasıyla, Schwimmer 2005 de dram filmi olan Duane Hopwood rol almış. Madagascarda Melman'ı seslendirmiş. 2006 da karanlık komedi olan Big Nothing, gerilim filmi olan Nothing But the Truth (2008). 2005 deSome Girl(s) Londra sahnesinde en önemli rolü üstlenmiştir. Oyuncu aktörlük ve senaryo yazarlığından sonra yönetmen olarak kariyer yapmaya karar verdi. Bir ara Friends'in kahramanlarından Joey'in ailesini anlatan TV dizisi Joey'in yönetmenliğini yaptı.
Filmografi

  1988 - The Wonder Years - Michael
  1990 - Flight of the Intruder - Duty Officer
  1992 - Crossing the Bridge - John Anderson
  1993 - The Waiter - Evil Waiter
  1993 - Twenty Bucks - Neil Campbell
  1994-2004 - Friends - Ross Geller
  1994 - Monty - Greg Richardson
  1994 - Wolf - Cop
  1996 - The Pallbearer - Tom Thompson
  1997 - Happy Birthday Elizabeth: A Celebration of Life
  1997 - Breast Men - Dr. Christopher Saunders
  1998 - Since You've Been Gone - Robert
  1998 - Apt Pupil - Edward French
  1998 - Kissing a Fool - Max Abbitt
  1998 - Six Days Seven Nights - Frank Martin
  1999 - It's the Rage - Chris
  2000 - Picking up the Pieces - Father Leo Jerome
  2001 - Band of the Brothers - Captain Herbert Sobel
  2001 - Hotel - Jonathan Danderfine
  2001 - Uprising - Yitzhak 'Antek' Zuckerman
  2005 - Duane Hopwood - Duane Hopwood
  2005 - Madagascar - Melman (sesi ile)
  2006 - Big Nothing - Charlie
  2008 - Madagascar 2 - Melman (sesi ile)
  2008 - Nothing But the Truth - Ray Armstrong

Görev Aldığı Yapımlar

David Schwimmer Fotoğrafları

David Schwimmer Haberleri