David Tennant

David Tennant

David Tennant
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 18.4.1971

Doğum Yeri: Bathgate, İngiltere

İskoç aktör.

Asıl adı David John McDonald'dır. Doctor Who dizisinde 10. Doktor Who rolü ve Casanova dizisindeki Casanova rolü ile tanınır. Ayrıca Harry Potter ve Ateş Kadehi filminde Bartu Crouch Jr. karakteriyle tanınmaktadır.

Doctor Who dizisindeki rol arkadaşı Georgia Moffett ile Ocak 2011'de nişanlandı. İki ay sonra, Mart 2011'de çiftin kızları dünyaya geldi. Moffett ve Tennant 30 Aralık 2011'de evlendiler ve Tennant, Moffett'in oğlu Ty'ı nüfusuna geçirdi. Şu an Georgia Moffett'dan Olive adlı bir kızı ve Wilfred adında bir oğlu vardır.

Filmografi

2018 Mary Queen of Scots
2018 Bad Samaritan
2017 You, Me and Him
2017 Mad to Be Normal
2017 Ferdinand (Seslendirme)
2016 Fireman Sam: Alien Alert! The Movie (Seslendirme)
2015 96 Ways to Say I Love You (Kısa Film)
2014 Tatilde Ne Yaptık?
2014 Postacı Pat (Seslendirme)
2012 So You Want to Be a Pirate! (Kısa Video – Seslendirme)
2012 Nativity 2: Danger in the Manger!
2012 Korsanlar! (Seslendirme)
2011 The Itch of the Golden Nit (Kısa Film – Seslendirme)
2011 Lachlan Macquarie: The Father of Australia (Belgesel)
2011 United
2011 Sahte Gelin
2011 Much Ado About Nothing
2011 Korku Gecesi
2010 Ejderhanı Nasıl Eğitirsin
2009 Kayıp Hazine
2009 Glorious 39
2006 Slipp Jimmy fri (Seslendirme)
2005 Sweetnightgoodheart (Kısa Film)
2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi
2004 Traffic Warden (Kısa Film)
2004 Old Street (Kısa Film)
2003 Bright Young Things
2002 Nine 1/2 Minutes (Kısa Film)
2000 Being Considered
1999 The Last September
1998 L.A. Without a Map
1997 Bite (Kısa Film)
1996 Jude
1993 Spaces (Kısa Film)

Televizyon

2019 Gen: Lock (Seslendirme)
2019 Good Omens (Mini Dizi)
2018 There She Goes
2018 The Late Show with Stephen Colbert
2018 Hang Ups
2018 Final Space (Seslendirme)
2018 Camping
2018 DuckTales (Seslendirme)
2018 Jessica Jones
2018 Dragons: Race to the Edge (Seslendirme)
2017 Thunderbirds Are Go (Seslendirme)
2017 Gudrun: The Viking Princess (Anlatıcı)
2017 W1A (Anlatıcı)
2017 Broadchurch
2017 The Highway Rat (TV Filmi - Seslendirme)
2017 Welcome to Duckburg - DuckTales (Mini Dizi – Seslendirme)
2016 Family Guy (Seslendirme)
2016 Teenage Mutant Ninja Turtles (Seslendirme)
2015 Mickey Fare'nin Kulüp Evi (Seslendirme)
2015 Jake and the Never Land Pirates (Seslendirme)
2014 Gracepoint (Mini Dizi)
2013 Fish Hooks (Seslendirme)
2013 Tree Fu Tom (Seslendirme)
2013 Ejderhalar: Berk'in Binicileri (Seslendirme)
2013 Doctor Who
2013 The Five(ish) Doctors Reboot (TV Filmi)
2013 Royal Shakespeare Company: Richard II (TV Filmi)
2013 The Politician's Husband (Mini Dizi)
2013 The Escape Artist (Mini Dizi)
2013 Spies of Warsaw (Mini Dizi)
2012 Star Wars: Klon Savaşları (Seslendirme)
2012 Playhouse Presents
2012 Twenty Twelve (Anlatıcı)
2012 True Love (Mini Dizi)
2011 This Is Jinsy
2010 Rex Is Not Your Lawyer
2010 Single Father (Mini Dizi – Seslendirme)
2009 The Sarah Jane Adventures
2009 The Catherine Tate Show
2009 Hamlet (TV Filmi)
2009 Doctor Who: Dreamland (Mini Dizi - Seslendirme)
2008 Doctor Who: Music of the Spheres (Kısa Film)
2008 Children in Need
2008 Einstein and Eddington (TV Filmi)
2007 Extras
2007 Dead Ringers
2007 Recovery (TV Filmi)
2007 Learners (TV Filmi)
2007 Doctor Who: The Infinite Quest (TV Filmi – Seslendirme)
2006 The Chatterley Affair (TV Filmi)
2006 The Romantics (Mini Dizi)
2005 Doctor Who: Children in Need Special (Kısa Film)
2005 The Quatermass Experiment (TV Filmi)
2005 Secret Smile (Mini Dizi)
2005 Casanova (Mini Dizi)
2004 The Deputy (TV Filmi)
2004 He Knew He Was Right (Mini Dizi)
2004 Blackpool (Mini Dizi)
2003 Terri McIntyre
2003 Spine Chillers
2003 Posh Nosh
2003 Trust (Mini Dizi)
2003 Doctor Who: Scream of the Shalka (Mini Dizi - Seslendirme)
2002 Foyle's War
2001 People Like Us
2001 High Stakes
2000 The Mrs Bradley Mysteries
2000 Randall & Hopkirk
1999 Love in the 21st Century
1998 Duck Patrol
1997 Holding the Baby
1996 A Mug's Game
1995 The Tales of Para Handy
1995 The Bill
1994 Takin' Over the Asylum (Mini Dizi)
1993 Rab C. Nesbitt
1993 The Brown Man (TV Filmi)
1992 Strathblair
1992 Bunch of Five
1989 The Play on One
1988 Dramarama

Video Oyunları (Seslendirme)

2017 Call of Duty: WWII
2015 Just Cause 3
2014 Kinect Sports Rivals
2005 Doctor Who: Attack of the Graske

Görev Aldığı Yapımlar

David Tennant Fotoğrafları

David Tennant Haberleri