Deepti Naval

Deepti Naval

Deepti Naval
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.2.1957

Doğum Yeri: Amritsar-Pencap, Hindistan

Ünlü Hint aktris, yazar, ressam, fotoğraf sanatçısı ve sanat yönetmeni. Oyunculuk yanında bir çok alanda eserleri bulunan çok yönlü bir sanatçıdır.

Kendisi Amritsar'da Pencap Eyaleti'nde doğmuş ailesiyle ABD'ye gelerek burada Hunter Koleji ve New York Üniversitesi'ni bitirmiştir.

Naval'ın özellikle TV filmleri Sauda (1992), Tanaav (1994) ve Muqammal (2003) başarılı oyunluğu göze çarpar.

1978'de Junoon isimli filmle oyunculuğa adım atmış, ilerleyen yıllarda Hint sinemasının başarılı bir karakter oyuncusu olmuştur. Ayrıca yazmış olduğu Black Wind and Other Poems başarılı bir kitaptır.

Fotoğraf çalışmaları üzerine Pregnant Nun adlı sergi düzenlemiştir.

Deepti Naval'ın film yapımcısı Prakash Jha ile evliliğinden Disha adına bir kız çocuğu sahibidir.

Filmografi
1978 Junoon
1979 Jallian Wala Bagh
1980 Hum Paanch
Ek Baar Phir
1981 Chashme Buddoor
1982 Angoor
Saath Saath
Shriman Shrimati
1983 Rang Birangi
Ek Baar Chale Aao
Katha
Kissi Se Na Kehna
1984 Mohan Joshi Hazir Ho!
Kanoon Kya Karega
Kamla
Hip Hip Hurray
Yeh Ishq Nahin Aasaan
Wanted: Dead or Alive
Andhi Gali
1985 Damul
Faasle
Telephone
Holi
Ankahee Indu Agnihotri
Apna Jahan
Aurat Pair Ki Juti Nahin Hai
1986 Aashiana
Begaana
Nasihat
1987 Meraa Suhaag
Mirch Masala
1988 Abhishapt
Shoorveer
Main Zinda Hoon
1989 Marhi Da Deeva
Jism Ka Rishta
1990 Ghar Ho To Aisa
1991 Mane
Ek Ghar
Saudagar
1992 Current
Yalgaar
1994 Bollywood
Mr. Azaad
1995 Dushmani: A Violent Love Story
Jai Vikraanta
Guddu
1996 Sautela Bhai
1998 Aie Sangharsha
1999 Kabhi Pass Kabhi Fail
2000 Bawandar
2002 Leela
Shakti-The Power
2003 Freaky Chakra
2004 Anahat
2006 Yatra
2008 Firaaq
2010 Memories in March
2011 Tell Me O Kkhuda
Trapped in Tradition: Rivaaz
Zindagi Na Milegi Dobara
Bhindi Baazaar Inc.
2013 Mahabharat
B.A. Pass
Aurangzeb
Inkaar
Listen... Amaya
2014 Yaariyan
Bang Bang!
2015 NH10
Heartless
Tevar

Görev Aldığı Yapımlar

  • Lion, 2016, Oyuncu

Portreler


Vizyondakiler