Demet Evgar

Demet Evgar

Demet Evgar
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 19.5.1980

Doğum Yeri: Manisa, Türkiye

Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Manisa’da doğdu. Arnavut kökenlidir. Oyunculuğa 17 yaşındayken, Manisa'daki amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda başladı. Sahneye ilk kez Ray Cooney'nin Kaç Baba Kaç oyunuyla çıktı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Konservatuvar eğitimi sırasında arkadaşlarıyla Tiyatro Kılçık adında bir topluluk kurdu. Bu toplulukta oyuncu ve oyun yazarı olarak çalıştı. Kenter Tiyatrosu’nda ‘Aşk Çemberi’ adlı oyunda ve “Tiyatro Kılçık”ta “Takanlar ve Takılanlar” ve “Ayşegül Hindistan’da” adlı oyunlarda rol aldı. 2009 senesinde Kent Oyuncuları tiyatrosunda Mehmet Birkiye yönetmenliğinde sahnelenen Cimri oyununda Elise karakterini canlandırdı.[2] Bu rol ile 2010 yılında düzenlenen 8. Tiyatro Ödülleri ödül töreninde Yılın Kadın Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

“Aslı ile Kerem”, “Bütün Çocuklarım” ve “Emret Komutanım” adlı televizyon dizilerinin yanı sıra “Banyo”, 'Beyza’nın Kadınları' isimli sinema filmlerinde oynadı. 2007'de, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen 'Rock Müzikalleri'nde' rol aldı. 2009'da Mahsun Kırmızıgül'ün Güneşi Gördüm filminde Havar karakterini canlandırdı. 2010 yılında ise Yahşi Batı filminde Cem Yılmaz ve Ozan Güven ile başrolleri paylaşmıştır. Hemen ardından Vay Arkadaş filminde Mete Horozoğlu, Ali Atay ve Fırat Tanış ile birlikte oynamıştır.

İlk olarak Türkmax'te yayınlanmakta olan, ardından Star TV'ye geçen 1 Erkek, 1 Kadın adlı televizyon dizisinde 'Zeynep Yıldırım' karakterini canlandırmaktaydı. Kısa bir aradan sonra Fox TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan 1 erkek 1 kadın adlı televizyon dizisi isim değişikliğine giderek 1 Erkek 1 Kadın 1 Çocuk ve ardından 1 Erkek 1 Kadın 2 Çocuk olarak devam etmiştir. Özgü Namal'ın jüriliğini yaptığı Yetenek Sizsiniz Türkiye programına Namal'ın yerinde kısa süreli bulundu.

Filmografi

2017 Sofra Sırları
2017 Aile Arasında
2016 Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok
2015 Yok Artık!
2015 Kötü Kedi Şerafettin (Seslendirme)
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2011 Cast-ı Olan mı Var? (Kısa Film)
2011 Başlangıç (Kısa Film)
2010 Yahşi Batı
2010 Vay Arkadaş
2009 Güneşi Gördüm
2006 Karanlıkta Makyaj (Seslendirme)
2005 Banyo
2005 Beyza'nın Kadınları

Televizyon

2017 Vatanım Sensin
2009 Masumlar
2009 1 Kadın 1 Erkek
2007 Gençlik Başımda Duman
2006 Bir Demet Tiyatro
2006 Erkekler Ağlamaz
2005 Emret Komutanım
2004 Bütün Çocuklarım
2003 Yuvam Yıkılmasın
2003 Çınaraltı
2002 Aslı ile Kerem
2002 Tatlı Hayat
2000 Yedi Numara
1995 Çiçek Taksi

Ödülleri

2014 19. Sadri Alışık Ödülleri - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Sen Aydınlatırsın Geceyi
2009 1. İsmail Cem Televizyon Ödülleri - En İyi Kadın Komedi Oyuncusu, 1 Kadın 1 Erkek
2009 37. Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Kadın Komedi Oyuncusu, 1 Kadın 1 Erkek
2009 Antalya Televizyon Ödülleri - En İyi Kadın Komedi Oyuncusu, 1 Kadın 1 Erkek

Görev Aldığı Yapımlar

Demet Evgar Fotoğrafları

Demet Evgar İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler