Demián Bichir

Demián Bichir

Demián Bichir
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.8.1963

Doğum Yeri: Torreón, Meksika

Meksika asıllı ABD'li aktör, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Demián Bichir Nájera'dır. 2008 yılı yapımı Che filmindeki Fidel Castro ve 2011 yapımı A Better Life filmindeki Carlos Garindo rolleriyle tanınmıştır. Bu filmdeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü'na aday gösterilmiştir. Ayrıca 2015 yapımı The Hateful Eight filmindeki rolüyle En İyi Oyuncu dalında Hollywood Film Ödülü kazanmıştır.

Filmografi

2019 Chaos Walking
2019 Grudge
2018 The Nun
2017 Alien: Covenant
2016 Good Kids
2016 Lowriders
2016 7:19
2015 The Hateful Eight
2014 Death in Buenos Aires
2013 The Heat
2013 Machete Kills
2013 Dom Hemingway
2012 Savages
2012 El Santos vs. La Tetona Mendoza (Seslendirme)
2011 A Better Life
2011 Foreverland
2010 Hidalgo: La historia jamás contada
2008 Che
2007 Fuera del cielo
2007 American Visa
2001 Don't Tempt Me
2001 In the Time of the Butterflies
2000 Gimme the Power
1999 Todo el poder
1999 Sexo, pudor y lágrimas
1997 Perdita Durango
1996 Solo
1995 Nobody Will Speak of Us When We're Dead
1993 Miroslava
1989 Rojo Amanecer
1988 The Penitent

Televizyon

2019 Grand Hotel
2014 The Bridge
2008 Weeds
1996 Nada personal
1995 Lazos de Amor
1988 El rincón de los prodigios
1984 Los años felices
1983 Cuando los hijos se van
1983 Choices of the Heart (TV Filmi)
1982 Vivir enamorada
1977 Rina

Görev Aldığı Yapımlar

Demián Bichir Fotoğrafları

Demián Bichir Haberleri