Denis Villeneuve

Denis Villeneuve

Denis Villeneuve
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 3.10.1967

Doğum Yeri: Trois-Rivières, Kanada

Fransız asıllı senarist, yapımcı ve yönetmen.

Geliş (2016), Sicario (2015), Tutsak (2013), Düşman (2013) ve İçimdeki Yangın (2010) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2021 Cleopatra
2020 Dune
2017 Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı
2016 Geliş
2015 Sicario
2013 Düşman
2013 Tutsak
2011 Rated R for Nudity (Kısa Film)
2011 Etude empirique sur l'influence... (Kısa Film)
2010 İçimdeki Yangın
2009 Polytechnique
2008 Next Floor (Kısa Film)
2007 Un cri au bonheur (Belgesel)
2006 120 Seconds to Get Elected (Kısa Film)
2000 Maelström
1998 Un 32 août sur terre
1996 Cosmos
1994 REW FFWD (Kısa Belgesel)

Televizyon

2021 Dune: The Sisterhood

Yapımcı

2020 Dune

Televizyon

2021 Dune: The Sisterhood

Senaryo

2020 Dune
2011 Etude empirique sur l'influence... (Kısa Film)
2010 İçimdeki Yangın
2009 Polytechnique
2006 120 Seconds to Get Elected (Kısa Film)
2000 Maelström
1998 Un 32 août sur terre
1996 Cosmos
1994 REW FFWD (Kısa Belgesel)

Oyuncu

1995 Zigrail

Görev Aldığı Yapımlar

Denis Villeneuve Fotoğrafları

Denis Villeneuve Haberleri