Deniz Gamze Ergüven

Deniz Gamze Ergüven

Deniz Gamze Ergüven
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 4.6.1978

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk asıllı Fransız aktris, senarist ve yönetmen.

6 aylıkken ailesi Fransa‘ya taşındığı için Paris‘te büyüdü. Paris Üniversitesi'nde Edebiyat ve Afrika Tarihi okuyup mezun olmasının ardından yüksek lisansını Güney Afrika Johannesburg'da tamamladı. 2002 yılında Fransa’nın en önemli sinema okullarından La Fémis’te yönetmenlik eğitimi almaya başladı.

2015 yılında yaptığı ilk uzun metraj filmi “Mustang” adlı film ile Yabancı Dilde En İyi Film Akademi Ödülü için Fransa’nın adayı olarak 2016 Altın Küre Ödülleri’nde aday gösterildi.

Deniz Gamze Ergüven, 2006 yılında sinema okulunda bitirme projesi olarak yaptığı, Une Goutte D’eau (Bir Damla Su) isimli kısa filmiyle Cannes Film Festivali’nde yarıştı.

Deniz Gamze Ergüven, 2014 yılında İstanbul'da evlendi. 11 Şubat 2015 doğumlu bir çocuğu vardır.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2017 Kings
2015 Mustang
2006 Bir Damla Su (Kısa Film)
2006 Mon trajet préféré (Kısa Film)

Televizyon

2018 The First

Senarist Olarak

2017 Kings
2015 Mustang
2006 Bir Damla Su (Kısa Film)
2006 Mon trajet préféré (Kısa Film)

Oyuncu Olarak

2012 The Capsule (Kısa Film)
2012 Augustine
2007 Recrudescence
2006 Bir Damla Su (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

  • Kings, 2017, Yönetmen, Senarist
  • Mustang, 2015, Yönetmen, Senarist
  • Kapsül, The Capsule, 2012, Oyuncu

Deniz Gamze Ergüven Fotoğrafları

Deniz Gamze Ergüven Haberleri

Portreler


Vizyondakiler