Deniz Şen Hamzaoğlu

Deniz Şen Hamzaoğlu

Deniz Şen Hamzaoğlu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.11.1979

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, yönetmen, dramaturg, eğitmen.

1979 yılında oyuncu Hayati Hamzaoğlu’nun oğlu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Yalova'da tamamladı. Sırasıyla; Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji, Konya Selçuk Üniversitesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümleri'nde eğitim gördü. Öğrenciliği sırasında çeşitli müzik gruplarında gitar çaldı. 2002 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nü kazandı, mezun olduktan sonra aynı üniversitede Yüksek Lisansını Rejisörlük Bölümü’nde tamamladı. Konya Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu ve Antalya Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu ve reji asistanı olarak görev aldı. Antalya Şehir Tiyatrosu'ndan ayrıldıktan sonra çeşitli özel tiyatrolarda oyuncu ve rejisör olarak çalıştı. Konya Selçuk Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi tiyatro bölümlerinde ve çeşitli kurumlarda oyunculuk ve diksiyon dersleri verdi. 2012 yılında Gülay SAY ile birlikte Yabancı Sahne'yi kurdu. Halen başta Yabancı Sahne olmak üzere çeşitli tiyatrolarda oyuncu ve yönetmen olarak görev almakta, yanı sıra televizyon ve sinemada da çalışmalarını sürdürmektedir.

Filmografi

2017 Marlon
2016 Durak
2015 Yalnız (Kısa Film)
2014 Kafes
2014 Koltuk (Kısa Film)
2009 Atık (Kısa Film)
2009 Karşı Komşu (Kısa Film)
2002 Ah Şu Kızlar (Kısa Film)
1986 Yaygara 87

Televizyon

2016 Hayat Şarkısı
2015 Karadayı
2015 Tatlı Küçük Yalancılar

Tiyatro

Oyuncu Olarak

2015 Beyaz Geceler
2012 Sihirbaz
2012 Suç ve Ceza
2011 Albay Kuş
2011 Fare Kapanı
2008 Gülgüzeli
2007 Kamyon
2007 Trafik Kampanya
2007 Notre Dame’ın Kamburu
2007 Eskici Dükkânı
2007 Tablolarda Tiyatro
2006 Buzlar Çözülmeden
2006 Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
2006 Tankinivi Adası
2005 Bakanın Karısı
2005 Hayvanat Bahçesi Masalı
2005 Sevgili Doktor
2004 Bir Cinlik Etmek
2004 Tepegöz
2002 Şeyh Bedreddin Destanı

Yönetmen Olarak

2015 İçerdekiler
2015 Küheylan
2015 Beyaz Geceler
2012 Suç ve Ceza
2011 Yeni Bir Hayat İçin
2011 Çıplak Kral
2010 Ah Şu Büyükler
2010 Karanlıkta Komedi
2006 Damat Adayları
2003 Çocuğum

Ödülleri

2011 11. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Albay Kuş
2011 11. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri - En İyi Topluluk, Karanlıkta Komedi
2015 15. Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri - En İyi Yönetmen, İçerdekiler

Görev Aldığı Yapımlar

Deniz Şen Hamzaoğlu Fotoğrafları

Deniz Şen Hamzaoğlu Haberleri