Derek Jacobi

Derek Jacobi

Derek Jacobi
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.10.1938

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu ve film yönetmeni. Tam adı Derek George Jacobi'dir.

Sahnedeki kendini hissettiren gücü ile Jacobi başarılı bir tiyatro kariyeri elde etti ve Hamlet, Vanya Dayı, ve Kral Oedipus gibi oyunlarda rol aldı. 'Much Ado About Nothing'deki performansı ile Tony Ödülü'ne layık görüldü. Çeşitli tiyatro oyunlarında Edward II, Octavius Caesar, III. Richard ve Cyrano de Bergerac gibi karakterleri oynadı.

Royal National Theatre'ın kurucu üyelerinden olan ve birkaç prestijli tiyatro ödülü kazanan Jacobi, başarılı bir televizyon kariyeri de elde etmiş ve eleştirmenlerce övülmüş bir Robert Graves adaptasyonu olan 'I, Claudius'da oynamıştır. Jacobi bu rolü ile bir BAFTA kazanmıştır. Aynı zamanda Jacobi, başarılı Ortaçağ dizisi 'Brother Cadfael'de başrolü oynamış, ve 'The Gathering Storm'da Stanley Baldwin rolünü üslenmiştir. Her ne kadar öncelikli olarak bir tiyatro oyuncusu olsa da, Jacobi Henry V (1989), Dead Again (1991), Gladiator (2000), Gosford Park (2001), The Golden Compass (2007), The King's Speech (2010), My Week with Marilyn (2011) ve vizyona girecek Hippie Hippie Shake gibi filmlerde de oynamıştır. Laurence Olivier gibi biri Danimarka ve diğeri Britanya olmak üzere iki şovalyelik ünvanı tutmaktadır.


Filmografi

2017 Murder on the Orient Express
2016 The History of Love
2016 Stratton: First into Action
2015 Cinderella
2013 Effie Gray
2012 Jail Caesar
2011 Anonymous
2011 My Week with Marilyn
2010 Hippie Hippie Shake
2010 There Be Dragons
2010 Ironclad
2010 The King's Speech
2010 Hereafter
2009 Morris: A Life with Bells On
2009 Endgame
2009 Adam Resurrected
2009 Charles Dickens's England
2008 A Bunch of Amateurs
2007 The Riddle
2007 Airlock Or How To Say Goodbye In Space
2007 The Golden Compass
2006 Underworld: Evolution
2005 Bye Bye Blackbird
2005 Nanny McPhee
2004 Strings
2002 Revengers Tragedy
2002 Two Men Went to War
2001 The Body
2001 Gosford Park
2001 The Diaries of Vaslav Nijinsky
2001 Revelation
2000 Up at the Villa
2000 Gladiator
1999 Molokai: The Story of Father Damien
1998 Basil
1998 Love Is the Devil: Study for a Portrait of Francis Bacon
1996 Looking for Richard
1996 Hamlet
1991 Dead Again
1990 The Fool
1989 Henry V
1988 Little Dorrit
1982 The Secret of NIMH (Seslendirme)
1982 Enigma
1981 Charlotte
1979 The Human Factor
1978 The Medusa Touch
1974 The Odessa File
1973 Blue Blood
1973 The Day of the Jackal
1970 Three Sisters
1968 Interlude
1965 Othello

Televizyon

2014 The Amazing World of Gumball (Anlatıcı)
2013 Vicious
2012 Titanic: Blood and Steel
2012 Last Tango in Halifax
2011 The Borgias
2007 The Old Curiosity Shop (TV Filmi)
2007 Mist: The Tale of a Sheepdog Puppy (Anlatıcı)
2007 Doctor Who
2007 In the Night Garden
2004 London (TV Filmi)
2004 The Long Firm
2004 Marple - 'The Murder at the Vicarage'
2002 The Jury
2002 The Edwardian Country House (Anlatıcı)
2002 The Gathering Storm (TV Filmi)
2001 Frasier
2000 The Wyvern Mystery (TV Filmi)
2000 Jason and the Argonauts (TV Filmi)
1996 Breaking the Code (TV Filmi)
1994 Cadfael
1993 The World of Peter Rabbit and Friends
1990 The Civil War
1988 The Tenth Man (TV Filmi)
1987 The Secret Garden (TV Filmi)
1986 Mr Pye
1985 Cyrano de Bergerac (TV Filmi)
1982 Inside the Third Reich (TV Filmi)
1982 Tales of the Unexpected
1982 The Hunchback of Notre Dame
1980 Tales of the Unexpected
1980 Hamlet
1979 Minder
1978 Richard II
1977 Philby, Burgess and MacLean (TV Filmi)
1976 I, Claudius
1974 The Pallisers
1972 Man of Straw
1972 The Strauss Family

Tiyatro

2016 Romeo and Juliet
2010 King Lear
2009 Twelfth Night
2000 Uncle Vanya
1986 Breaking the Code
1983 Cyrano de Bergerac
1982 Much Ado About Nothing
1980 The Suicide
1979 Hamlet

Görev Aldığı Yapımlar

Derek Jacobi Fotoğrafları

Derek Jacobi Haberleri