Dermot Mulroney

Dermot Mulroney

Dermot Mulroney
Oyuncu, Yönetmen

Doğum Tarihi: 31.10.1963

Doğum Yeri: Virginia, ABD

Amerikalı oyuncu ve yönetmen.

Young Guns, Where the Day Takes You, My Best Friend's Wedding ve About Schmidt adlı filmlerdeki rolleriyle tanınmıştır.

Alexandria, Virginia'da dünyaya gelen Mulroney'nin annesi Ellen ev kadını, babası Michael Mulroney ise Villanova Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde hukuk profesörüdür. Moira adlı bir kız kardeşi, Conor, Kieran ve Sean adında 3 erkek kardeşi vardır, Kieran da aktörlük yapmaktadır. İrlanda kökenli olan aktör, okul yıllarında Çello çaldı ve tiyatroyla ilgilendi. Evanston, Illinois'daki Northwestern Üniversitesi'nden 1985'te mezun oldu.

Kariyerinin ilk yıllarında TV filmlerinde rol aldı, daha sonra sinema filmlerinde yardımcı oyuncu olarak görev yaptı. 1988'de oynadığı Young Guns filmindeki Dirty Steve karakteri ilk önemli rolüydü. Sonraki yıllarda En İyi Arkadaşım Evleniyor'da Julia Roberts, The Last Outlaw'da Mickey Rourke, Schmidt Hakkında'da Jack Nicholson, Kiralık Sevgili'de Debra Messing ile çalıştı.

Survival Quest filminin çekimleri esnasında 1987'de tanıştığı aktris Catherine Keener ile 1990'da evlendi. Çift, Aralık 2007'de ayrıldı. Çiftin 1999 doğumlu Clyde Keener Mulroney adında bir oğlu vardır. Mulroney daha sonra Tharita Catulle ile birlikte olmaya başladı ve Nisan 2008'de Mabel Ray Mulroney adlı bir kızı dünyaya geldi. 2009'da Sally adlı bir çocuğu daha oldu.

Mulroney ayrıca başarılı bir çellisttir. Çeşitli grupların konserlerine çıkan ünlü aktör, Mission Impossible III (2006) ve Star Trek Into Darkness (2013) gibi filmlerin müziklerine katkı sağlamıştır.

Filmografi

2020 The Courier
2019 Trick
2019 SGT. Will Gardner
2018 I Still See You
2018 Monster Challenge (Kısa Film)
2017 Aramızdaki Sözler
2017 Sleepless
2017 The Gettysburg Address
2016 Dirty Grandpa
2016 Lavender
2015 Careful What You Wish For
2015 Truth
2015 Insidious: Chapter 3
2015 Northpole: Open for Christmas
2015 The D Train
2013 Space Warriors
2013 Stoker
2013 The Rambler
2013 Jobs
2013 August: Osage County
2012 Struck by Lightning
2012 The Grey
2012 Big Miracle
2012 Trade of Innocents
2011 Abduction
2011 J. Edgar
2011 The Family Tree
2010 Inhale
2008 Jolene
2008 Burn After Reading
2008 Flash of Genius
2007 Dante's Inferno (Seslendirme)
2007 Zodiac
2007 Georgia Rule
2007 Gracie
2006 Griffin & Phoenix
2005 The Wedding Date
2005 Must Love Dogs
2005 The Family Stone
2004 Undertow
2004 Hair High (Seslendirme)
2002 About Schmidt
2001 The Safety of Objects
2001 Investigating Sex
2001 Lovely & Amazing
2000 Trixie
2000 Where the Money Is
1999 Goodbye Lover
1997 My Best Friend's Wedding
1996 The Trigger Effect
1996 Kansas City
1996 Box of Moonlight
1996 Bastard Out of Carolina
1995 Copycat
1995 How to Make an American Quilt
1995 Living in Oblivion
1994 Silent Tongue
1994 Bad Girls
1994 There Goes My Baby
1994 Angels in the Outfield
1994 The Last Outlaw
1993 Point of No Return
1993 The Thing Called Love
1992 Where the Day Takes You
1992 Samantha
1991 Career Opportunities
1990 Bright Angel
1989 Staying Together
1989 Survival Quest
1989 Longtime Companion
1988 Sunset
1988 Young Guns

Televizyon

2018 Station 19
2018 Into the Dark
2018 Homecoming
2018 Rob Riggle's Ski Master Academy
2018 Arrested Development
2018 New Girl
2018 LA to Vegas
2018 Kingpin (Belgesel Dizi – Anlatıcı)
2017 American Dad! (Seslendirme)
2017 Utanmaz
2017 American Horror Story
2017 Pure Genius
2017 The Christmas Train (TV Filmi)
2017 The Cars That Made America (Mini Belgesel Dizi – Anlatıcı)
2016 Mozart in the Jungle
2016 SoundBreaking
2015 Shameless
2015 Northpole: Open for Christmas (TV Filmi)
2014 Crisis
2013 Enlightened
2012 New Girl
2012 Saturday Night Live
2011 Silent Witness (TV Filmi)
2008 The Memory Keeper's Daughter (TV Filmi)
2007 The Batman
2003 Friends
1993 Family Pictures (TV Filmi)
1992 The Heart of Justice (TV Filmi)
1989 Unconquered (TV Filmi)
1987 Daddy (TV Filmi)
1987 Long Gone (TV Filmi)
1986 Fame
1986 CBS Schoolbreak Special
1986 The Drug Knot (TV Filmi)
1986 Sin of Innocence (TV Filmi)

Yönetmen

2011 İyi Günde Kötü Günde

Yapımcı

2006 God Grew Tired of Us: The Story of Lost Boys of Sudan (Belgesel)
1995 Manik Depresif

Ödülleri

2013 Hollywood Film Festivali Ödülleri - En İyi Topluluk, August: Osage County

Görev Aldığı Yapımlar

Dermot Mulroney Fotoğrafları

Dermot Mulroney Haberleri