Derya Şensoy

Derya Şensoy

Derya Şensoy
Oyuncu

Doğum Tarihi: 7.2.1990

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Tam adı Neriman Derya Şensoy'dur. Tiyatro kökenli bir ailede yetişti. Annesi tiyatro sanatçısı Derya Baykal babası ise sinema ve tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy'dur. Tiyatro sanatçısı ve yazarı Müjgan Ferhan Şensoy'un da kardeşidir. İstanbul Amerikan Lisesi mezunu olmuş, illüstrasyon ve tasarım eğitimi almak için New York'a gitmiştir. ABD'de Parsons The New School for Design okulunda eğitim gördükten sonra bir dönem İngiltere'de takı üzerine çalışmalar yapmıştır. 2013 yılında babasının yazıp yönettiği Masal Müfettişi adlı oyunun dekor ve kostüm tasarımını yapmıştır. Aynı sene Doksanlar dizisinde Tuğba Karaman Tuncay karakterini canlandırarak ilk televizyon deneyimini yaşamıştır. Sonraki sene Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı filmiyle sinema adımını atmıştır. 2015 yılında Hesapta Aşk filminde Didem karakterini, Mayıs Kraliçesi dizisinde Dilara karakterine can vermiştir. Aynı yıl kardeşi Müjgan Ferhan Şensoy'un yazıp yönettiği Pera'daki Hayalet adlı oyunun dekor tasarımını yapmış, Aybike karakterini canlandırmıştır. Sonraki sene Deliormanlı, Çakallarla Dans 4 ve Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği Vezir Parmağı filminde rol almıştır. 2017 yılında Bu Sayılmaz dizisinde ve babası Ferhan Şensoy'un yazıp yönettiği Nereye de Gidiyor Lan Bu Gemi? adlı oyunda rol almıştır.

Filmografi

2018 Sorma Neden?
2016 Çakallarla Dans 4
2016 Vezir Parmağı
2016 Deliormanlı
2015 Hesapta Aşk
2014 Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı

Televizyon

2017 Bu Sayılmaz
2015 Mayıs Kraliçesi
2013 Doksanlar

Tiyatro

2017 Nereye de Gidiyor Lan Bu Gemi?
2016 Pera'daki Hayalet

Görev Aldığı Yapımlar

Derya Şensoy Fotoğrafları

Derya Şensoy Haberleri