Diane Keaton

Diane Keaton

Diane Keaton
Oyuncu, Seslendirme, Yönetmen

Doğum Tarihi: 5.01.1946

Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD

ABD'li aktris.

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles şehrinde doğdu. Oyunculuk kariyerine tiyatro sahnesinde başladı. Beyazperdeye ilk adımını 1970 yılında Lovers and Other Strangers filmi ile atan Keaton'u geniş kitlelere duyuran film, 1972 yılında Michael Corleone'nin eşi Kay Adams rolününü canlandırdığı Baba (The Godfather) filmi oldu. Ancak kariyerini şekillendiren filmler, Woody Allen'ın yönettiği ve kendisiyle başrollerini paylaştığı filmler oldu. 1972 yılında 'Play It Again, Sam' ile başlayan bu seriyi takip ettiren Sleeper (1972) ve Love and Death (1975) filmleri, onu komedi oyuncusu kategorisine sokmaya yetti. Woody Allen ile çektiği dördüncü film olan Annie Hall (1977), ona en iyi kadın oyuncu dalında Oscar ödülü kazandırdı.

Annie Hall'da canlandırdığı karakterle anılmaktan korkan Keaton, bu filmden sonra birbirinden farklı birçok karakterlere hayat verdi. Looking for Mr. Goodbar (1977) ile drama oyunculuğundaki başarısını yeniden gösterme fırsatı buldu. Reds (1981) ve Marvin'in Odası (1996) ile Akademi Ödüllerine yeniden aday olmayı başardı. Ayrıca Gelinin Babası (1991), İlk Eşler Kulübü (1996), Aşkta Her Şey Mümkün (2003) gibi popüler filmlerde de rol aldı. 

Filmografi

2021 Family Jewels
2020 Love, Weddings & Other Disasters
2020 Father of the Bride Part 3 (ish) (Kısa Film)
2019 Pom-Pom Ladies
2018 Kitap Kulübü
2017 Davetsiz Aşk
2016 Finding Dory (Seslendirme)
2015 Love the Coopers
2014 And So It Goes
2014 5 Flights Up
2013 The Big Wedding
2012 Darling Companion
2010 Morning Glory
2008 Mad Money
2008 Smother
2007 Because I Said So
2007 Mama's Boy
2005 Terminal Impact
2005 The Family Stone
2003 Something's Gotta Give
2001 Town & Country
2001 Plan B
2000 Hanging Up
1999 The Other Sister
1997 The Only Thrill
1996 The First Wives Club
1996 Marvin's Room
1995 Father of the Bride Part II
1993 Manhattan Murder Mystery
1993 Look Who's Talking Now (Seslendirme)
1991 Father of the Bride
1990 The Godfather Part III
1989 The Lemon Sisters
1988 The Good Mother
1987 Radio Days
1987 Baby Boom
1986 Crimes of the Heart
1984 The Little Drummer Girl
1984 Mrs. Soffel
1982 Shoot the Moon
1981 The Wizard of Malta
1981 Reds
1979 Manhattan
1978 Interiors
1977 Annie Hall
1977 Looking for Mr. Goodbar
1976 I Will, I Will... for Now
1976 Harry and Walter Go to New York
1975 Love and Death
1974 The Godfather Part II
1973 Sleeper
1972 The Godfather
1972 Play It Again, Sam
1971 Men of Crisis: The Harvey Wallinger Story (Kısa Film)
1970 Lovers and Other Strangers

Televizyon

2019 Les Oefus verts au jambon
2016 The Young Pope
2011 Tilda
2006 Surrender, Dorothy (TV Filmi)
2003 On Thin Ice (TV Filmi)
2002 Crossed Over (TV Filmi)
2001 Sister Mary Explains It All (TV Filmi)
1997 Northern Lights (TV Filmi)
1994 Amelia Earhart: The Final Flight (TV Filmi)
1992 Running Mates (TV Filmi)
1977 The Godfather Saga
1971 The F.B.I.
1971 Mannix
1970 Love, American Style
1970 Rod Serling's Night Gallery

Görev Aldığı Yapımlar

Diane Keaton Fotoğrafları

Diane Keaton Haberleri