Diane Kruger

Diane Kruger

Diane Kruger
Oyuncu

Doğum Tarihi: 15.7.1976

Doğum Yeri: Algermissen, Almanya

Alman model ve aktris. Tam adı Diane Heidkrüger'dir.

Troy filminde Helen karakterini canlandırdı. Bilgisayar uzmanı Hans-Heinrich Heidkrüger ve bir banka çalışanı olan eşi Maria-Theresa'nın kızı olarak doğdu. Roma Katolik okuluna gitti. Büyükannelerinden birinin Polonyalı olduğunu ifade etmiştir. Kardeşi Stefan ile Almanya'da büyüdü. İngilizcesini geliştirmek için bir gençken annesi öğrenci değişim programlarına yolladı. Bir çocuk olarak, Kruger, bir balerin olmak istiyordu ve başarıyla Londra'da Kraliyet Bale Okulu seçmelerine katıldı. Bir yaralanma geçirerek erkenden bale kariyeri sona erdi. ancak, Kruger Paris'e taşındı ve Fransızca öğrenmeye başladı.

1992 yılında, Kruger, Elite Model Look yarışmasında Almanya'yı temsil etti ve daha sonra modelliğe başladı. Yavaş yavaş oyunculuk alanında kariyerini sürdürmeye karar verdikten sonra modelliği bıraktı.

Kruger oyunculuk ile ilgilenmeye başladı ve Cours Florent'da oyunculuk ders aldı. Birkaç Fransız filminde bazı küçük rollerde göründü. 2002 yılında ilk kez ekranda göründü. Onun ardından kocasının ilk yönetmenlik denemesi olan Mon Idole'da oynadı. İlk büyük rolü Aynı yıl oldu.

Fatih Akın'ın yönetmenliğini yaptığı 2017 yapımı In the Fade isimli filmdeki rolüyle Cannes'da En İyi Kadın Oyuncu dalında ödül aldı.

Filmografi

2017 Paramparça
2016 The Infiltrator
2015 Fathers and Daughters
2015 Disorder
2015 Sky
2014 Midnight Sun
2013 The Host
2013 Me, Myself and Mum
2013 The Better Angels
2013 The Galapagos Affair: Satan Came to Eden (Anlatıcı)
2013 The Bridge (TV Dizisi)
2012 Farewell, My Queen
2012 A Perfect Plan
2011 Unknown
2011 Forces spéciales
2010 Inhale
2010 Fringe
2010 Lily Sometimes
2009 Inglourious Basterds
2009 Mr. Nobody
2008 Anything for Her
2007 Goodbye Bafana
2007 Days of Darkness
2007 The Hunting Party
2007 National Treasure: Book of Secrets
2006 The Tiger Brigades
2006 Copying Beethoven
2005 Joyeux Noël
2005 Frankie
2004 Troy
2004 Wicker Park
2004 Narco
2004 National Treasure
2003 Michel Vaillant
2002 Duelles (TV Dizisi)
2002 The Piano Player
2002 Ni pour ni contre
2002 Mon Idole
2001 Point de lendemain (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Diane Kruger Fotoğrafları

Diane Kruger Haberleri