Diederik Van Rooijen

Diederik Van Rooijen

Diederik Van Rooijen
Yönetmen

Doğum Tarihi: 26.12.1975

Doğum Yeri: Hollanda

Hollandalı senarist ve yönetmen.

Hollanda'da dünyaya geldi, daha çok Yunanistan ve ABD'de yaşadı. 2001 yılında yönettiği Tebeşir filmiyle Hollanda Film ve Televizyon Akademisi'nden mezun oldu. Film çalışmalarının yanında reklam filmleri de yönetmektedir. 2002 yılında yönettiği Babyphoned isimli kısa filmle Hollanda Film Festivali'nde NPS ödülünü kazandı.

Filmografi

2019 Penoza
2018 The Possession of Hannah Grace
2013 McDonald's Koor (Kısa Video)
2013 Daglicht
2012 Taped
2009 Stella's oorlog
2009 Bollywood Hero
2007 Het boze oog (Kısa Film)
2007 Een trui voor kip saar (Kısa Film)
2006 Genji (Kısa Film)
2006 Dummy (Kısa Film)
2005 Mass (Kısa Film)
2005 De bode (Kısa Film)
2003 Zulaika
2003 Babyphoned (Kısa Film)
2002 A Funeral for Mr. Smithee (Kısa Film)
2001 Chalk (Kısa Film)
1998 Uitgang

Televizyon

2019 Heirs of the Night
2015 Penoza
2008 Parels & zwijnen
2008 Keyzer & de Boer advocaten
2008 Deadline
2006 Spoorloos verdwenen
2005 Meiden van de Wit

Senaryo

2019 Penoza
2013 Daglicht
2012 Taped
2009 Stella's oorlog
2009 Bollywood Hero
2006 Dummy (Kısa Film)
2005 Mass (Kısa Film)
1998 Uitgang

Televizyon

2019 Heirs of the Night
2013 Penoza
2008 Parels & zwijnen

Görev Aldığı Yapımlar

  • Kadavra, The Possession of Hannah Grace, 2018, Yönetmen

Diederik Van Rooijen Fotoğrafları

Portreler