Djibril Diop Mambéty

Djibril Diop Mambéty

Djibril Diop Mambéty
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 23.1.1945

Ölüm Tarihi: 23.7.1998

Doğum Yeri: Dakar, Senegal

Senegalli şair, besteci, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Orijinal ve deneysel sinematik teknikleri ve doğrusal olmayan, alışılmadık anlatı stilleriyle uluslararası beğeni topladı. Badou Boy (1970), Touki-Bouki (1973) ve Hyènes (1992) gibi yapımlarla tanınmıştır. 23 Temmuz 1998 Paris'te hayatını kaybetmiştir.

Filmografi

Yönetmen

1999 La petite vendeuse de soleil
1994 Le franc
1992 Hyènes
1989 Parlons grand-mère
1973 Touki-Bouki
1970 Badou Boy
1969 Contras' City (Kısa Film)

Yapımcı

1992 Hyènes
1973 Touki-Bouki

Senaryo

1999 La petite vendeuse de soleil
1994 Le franc
1992 Hyènes
1989 Parlons grand-mère
1973 Touki-Bouki
1970 Badou Boy
1969 Contras' City (Kısa Film)

Oyuncu

1992 Hyènes

Görev Aldığı Yapımlar

Djibril Diop Mambéty Fotoğrafları

Djibril Diop Mambéty Haberleri

Portreler