Djimon Hounsou

Djimon Hounsou

Djimon Hounsou
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 24.4.1964

Doğum Yeri: Cotonou, Benin

Benin asıllı ABD'li aktör, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Djimon Gaston Hounsou'dur. Gladyatör (2000), Amistad (1997), In America (2002) ve Blood Diamond (2006) filmleriyle tanınmıştır.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde; 2002 yapımı In America, 2006 yapımı Blood Diamond filmleriyle 2 kez Oscar; 1997 yapımı Amistad filmiyle 1 kez Altın Küre'ye aday gösterilmiştir.

Filmografi

2019 Shazam!
2019 Serenity
2019 Kaptan Marvel
2019 Charlie's Angels
2018 Aquaman (Seslendirme)
2017 Kral Arthur: Kılıç Efsanesi
2017 Aslında Sen de Benim Gibisin
2016 Tarzan Efsanesi
2015 Air
2015 The Vatican Tapes
2015 Hızlı ve Öfkeli 7
2014 Yedinci Oğul
2014 Galaksinin Koruyucuları
2014 Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2 (Seslendirme)
2013 Koca Aranıyor
2011 Forces Spéciales
2011 Elephant White
2010 The Tempest
2009 Darbe
2008 Asla Pes Etme
2007 Vanity Fair: Killers Kill, Dead Men Die (Kısa Video)
2006 Kanlı Elmas
2006 Eragon
2005 Güzellik Salonu
2005 Constantine
2005 Ada
2004 Blueberry - Olaganüstü Macera
2003 Lara Croft Tomb Raider – Yaşamın Kaynağı
2003 Hız Çetesi
2002 Heroes (Kısa Film)
2002 Yeni Bir Ülkede
2002 Le boulet
2002 Dört Cesur Arkadaş
2001 The Tag (Kısa Film)
2000 Passage du milieu (Anlatıcı)
2000 Gladyatör
1998 Derinlikte Dehşet
1997 The Small Hours
1997 Gotten Gains
1997 Amistad
1994 Yıldızlara Geçit
1993 Killing Zoe (Seslendirme)
1992 Kanunsuz Giriş
1990 Without You I'm Nothing
1990 Janet Jackson: Love Will Never Do (Without You) (Kısa Video)
1990 En Vogue: Hold On (Kısa Video)
1989 Tina Turner: I Don't Wanna Lose You (Kısa Video)

Televizyon

2018 Dragons: Race to the Edge (Seslendirme)
2016 Wayward Pines
2010 Black Panther (Mini Dizi – Seslendirme)
2004 Alias
2001 Soul Food
2000 The Wild Thornberrys (Seslendirme)
1999 ER
1990 Evimiz Hollywood'ta

Yönetmen

2018 In Search of Voodoo: Roots to Heaven (Belgesel)

Yapımcı

2018 In Search of Voodoo: Roots to Heaven (Belgesel)
2013 The Road to Freedom Peak (Belgesel)
2011 Elephant White

Senaryo

2018 In Search of Voodoo: Roots to Heaven (Belgesel)

Görev Aldığı Yapımlar

Djimon Hounsou Fotoğrafları

Djimon Hounsou Haberleri