Doğuş

Doğuş

Doğuş
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 30.6.1974

Doğum Yeri: Almanya

Türk müzisyen ve oyuncu.

Asıl adı Orhan Baltacı'dır ve aslen Rize, İkizdereli'dir. Almanya'da dünyaya gelen Doğuş, 4 yaşındayken ailesiyle birlikte Türkiye'ye taşındı. Aile içi sorunlarından dolayı evden kaçtı ve çocuk yaşta sokakta yaşamaya başladı. Çeşitli zorluklarla karşılaştı. Adını 'Doğuş' olarak değiştirdi. Survivor'da yarıştı. 

Müzik hayatına 1997 yılında İskender Ulus prodüktörlüğünde kendi söz müziklerinden oluşan Doğuş adlı albümüyle giriş yaptı. İlk albümü olmasına rağmen 'Gamsız', Uyan', 'Ben Sensiz Ne Yaparım' gibi şarkıları liste başı oldu.

1998'de 'Yalancı', 'Milyonda Bir', 'Bunun Adına Yürek Derler' gibi parçaları içeren kariyerinin ikinci albümü olan Doğuş ve Şarkıları'nı çıkardı.

2000'de Almanya'da yapılan kariyerinin üçüncü albümü Hadi Hızlandır ile şarkıcılık kariyerine devam etti. Albümde 'Gülüm', 'Günah Pazarı', 'Bebişim', 'Ayrılmalıyız' gibi bilinen şarkıları da vardı.

2001'de dördüncü albümü Sevdim'i, Temmuz 2002'de ise beşinci albümü Denge'yi çıkardı.

İkinci bir 2 yıllık aranın ardından Haziran 2004'te 6. His adlı albümünü çıkardı.

Yıllardır bir aile olduğu Ulus Müzik'ten ayrıldı ve Promise Production ile anlaştı. Ardından Tam Doğuş adlı albümünü çıkardı. Bu albümünde Grek ezgilerini de içeren şarkılar yer aldı.

2006 yılında Şeyma Uygun'la evlenen Doğuş 2009 yılında ayrıldı. 2014 yılında ise Azerbaycanda Seni Axtariram isimli programın sunucusu olan Xosqedem Baxseliyeva ile evlendi.

Filmografi

2019 O İş Bende
2015 Aşkopat
2012 Görev

Televizyon

2018 Getto
2012 Survivor Türkiye 2012
2010 Yavuz Sultan Selim (TV Filmi)
2008 Aşk-ı Memnu
2007 Sana Mecburum
2002 Reyting Hamdi

Görev Aldığı Yapımlar

Doğuş Fotoğrafları

Doğuş Haberleri

Portreler