Dolunay Soysert

Dolunay Soysert

Dolunay Soysert
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.3.1973

Doğum Yeri: Adana, Türkiye

Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu.

Ortaokul ve lise eğitimini Özel Moda Koleji'nde bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunudur. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışmıştır. Kamerayla ilk tanışması Cumhuriyet filminde Latife Hanım'ı canlandırmasıyla olmuştur.

Daha sonra Nebraska Üniversitesi, Drama ve Tiyatro Bölümü'nü bitirmiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nden döndükten sonra Sultan Makamı ve Omuz Omuza dizilerinde rol almıştır. Tiyatro sahnesinde Buluşma adlı oyunda Marilyn Monroe'yu ve Ayşe müzikalinde Ayşe karakterini canlandırmıştır. Akıllarda kalan rolü Bir İstanbul Masalı adlı dizide canlandırdığı Derya karakteri ve Özgü Namal ile birlikte 'Bebeğim' adlı dizide canlandırdığı Leyla karakteridir. İstanbul Halk Tiyatrosu'nun ilk oyunu olan ve on bir oyundan oluşan Can Tarlası adlı oyunda yer almıştır.

26. Uluslararası İstanbul Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Sinan Tuzcu ile 19. Ankara Uluslararası Film Festivali açılış töreni sunuculuğunu Emre Karayel ile yapmıştır. Dünyanın en büyük buz gösterisi topluluğu olduğu düşünülen Holiday On Ice'ın sunumu, ünlü çocuk romanı Peter Pan hikâyesinin Türkçe dublajında yer almıştır. 

Adanalı dizisine dahil oldu. Ardından TRT 1'de yayınlanan Başrolde Aşk adlı dizide rol almıştır.

Almanya'da oyuncu eğitmenliği de yapmıştır.

AKUT'un 20.yılı için hazırlanan 'Sesimi Duyan Var' sloganıyla gösterilen videoda gönüllü olarak yer alıp,eşiyle araba kazası geçirmiş bir kazazedeyi canlandırmıştır.

9 Temmuz 2006'da oyuncu Sinan Tuzcu ile evlenmiştir. 2016 yılında, bu evliliklerini sonlandırmışlardır.

Filmografi

2018 Bücür
2016 Kor
2013 Yarım Kalan Mucize
2012 Ölümden Kalma
2010 Veda
2010 Kavşak
2009 Orada
2007 Mavi Gözlü Dev
2006 İlk Aşk
2004 Kalbin Zamanı
1998 Cumhuriyet
1994 Sekizinci Saat

Televizyon

2018 Elimi Bırakma
2017 Kayıtdışı
2017 7 Yüz
2016 Çifte Saadet
2016 Kehribar
2016 Bana Sevmeyi Anlat
2015 Son Çıkış
2015 Seddülbahir 32 Saat
2015 Beyaz Gece
2014 Urfalıyam Ezelden
2013 Kayıp
2012 Yol Ayrımı
2013 Muhteşem Yüzyıl
2011 Başrolde Aşk
2010 Adanalı
2009 Açık Mutfak
2009 Benim Annem Bir Melek
2006 Tövbe (TV Filmi)
2006 Hacı
2006 Bebeğim
2005 Kırık Kalpler Durağı
2004 Zor Adam (TV Filmi)
2004 Yürek Çığlığı (TV Filmi)
2004 Omuz Omuza
2004 Avrupa Yakası
2003 Sultan Makamı
2003 Bir İstanbul Masalı
1999 Kuzgun
1997 Baskül Ailesi
1996 Çılgın Bediş
1996 Kaygısızlar

Görev Aldığı Yapımlar

Dolunay Soysert Fotoğrafları

Dolunay Soysert Haberleri

Portreler


Vizyondakiler