Dome Karukoski

Dome Karukoski

Dome Karukoski
Oyuncu, Yönetmen

Doğum Tarihi: 29.12.1976

Doğum Yeri: Lefkoşa, KKTC

Finli oyuncu, yapımcı, senarist ve yönetmen.

Karukoski, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da doğdu. Annesi Fin ve İsveç kökenli gazeteci Ritva Karukoski, babası ise Amerikalı aktör ve şair George Dickerson'dır. 5 yaşındayken Kıbrıs'tan Finlandiya'ya taşındı. 1999'da Helsinki Sanat ve Tasarım Üniversitesi'nde yönetmen olarak yer alan 3 öğrenciden biriydi.

Finlandiyalı en başarılı film yönetmenlerinden biridir. Yönettiği filmlerden ulusal ve uluslararası 30'u aşkın ödül kazanmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2019 Tolkien
2017 Tom of Finland
2015 Lähde omiesi matkaan (Kısa Video)
2014 Tafnosul
2014 Lohtu (Kısa Video)
2013 Yhteispeli (Kısa Film)
2013 Leijonasydän
2011 Burungo (Kısa Film)
2010 Napapiirin sankarit
2009 Kielletty hedelmä
2008 Tummien perhosten koti
2005 Tyttö sinä olet tähti
2003 Käytösrangaistus (Kısa Film)
2003 Verenperintö (Kısa Film)

Televizyon

2012 Valtatie 13 (TV Filmi)
2008 Suojelijat
2008 Veljet (Mini Dizi)

Yapımcı

2018 Veljeni vartija
2017 Joulumaa
2017 Napapiirin sankarit 3
2017 Miami
2017 Tom of Finland
2016 Onnenonkija
2016 Jättiläinen
2015 Napapiirin sankarit 2
2014 Päin seinää
2014 Placebo (Belgesel)

Televizyon

2019 Aktivistit (Mini Dizi)

Senarist

2017 Tom of Finland
2014 Tafnosul
2014 Lohtu (Kısa Video)
2012 Valtatie 13 (TV Filmi)
2011 Burungo (Kısa Film)
2008 Tummien perhosten koti

Oyuncu

2017 Umudun Öteki Yüzü
2016 Onnenonkija
2013 Tumman veden päällä
2011 Burungo (Kısa Film)
2008 Tummien perhosten koti
2005 Tyttö sinä olet tähti

Televizyon

2009 Uutishuone
2008 Suojelijat
2008 Veljet (Mini Dizi)
2006 Rikospoliisi ei laula

Görev Aldığı Yapımlar

Dome Karukoski Fotoğrafları

Dome Karukoski Haberleri

Portreler