Domhnall Gleeson

Domhnall Gleeson

Domhnall Gleeson
Oyuncu

Doğum Tarihi: 12.5.1983

Doğum Yeri: Dublin, İrlanda

İrlandalı oyuncu, yönetmen ve senarist. 

Aktör Brendan Gleeson'un oğludur. Aynı anda hem tiyatro sahnesinde hem de ekranda oyunculuk yapmaktadır. 2006 yılında The Lieutenant of Inishmore adlı Broadway yapımındaki rolüyle Tony Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Dublin'deki Gate Tiyatrosu'nda American Buffalo ve Great Expectations gibi birçok oyunda yer almıştır.

Filmografi

2018 Peter Rabbit
2018 The Little Stranger
2017 Mother!
2017 American Made
2017 Goodbye Christopher Robin
2017 Star Wars: The Last Jedi
2016 The Tale of Thomas Burberry
2015 Ex Machina
2015 Brooklyn
2015 Star Wars: The Force Awakens
2015 The Revenant
2014 Frank
2014 Calvary
2014 Unbroken
2013 About Time
2012 Dredd
2012 Anna Karenina
2012 Shadow Dancer
2011 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2
2010 Sensation
2010 Noreen (Kısa Film – Ayrıca senarist ve yönetmen)
2010 Never Let Me Go
2010 True Grit
2010 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1
2009 A Dog Year
2009 What Will Survive of Us (Kısa Film – Ayrıca senarist ve yönetmen)
2009 Perrier's Bounty
2009 Corduroy (Kısa Film)
2006 Studs
2005 Stars (Kısa Film – Seslendirme)
2005 Boy Eats Girl
2004 Six Shooter (Kısa Film)

Televizyon

2017 Catastrophe
2016 Earth's Greatest Spectacles (Anlatıcı)
2013 Black Mirror
2010 Your Bad Self
2010 When Harvey Met Bob (TV Filmi)
2005 The Last Furlong
2001 Rebel Heart

Video Oyunu

2016 Lego Star Wars: The Force Awakens (Seslendirme)

Ödülleri

2014 Irish Film and Television Awards - Best Supporting Actor Film, Anna Karenina
2014 Irish Film and Television Awards - Best Actor in a Supporting Role – Film, Frank
2012 Hamptons International Film Festival - Breakthrough Performer, Anna Karenina
2011 Berlin International Film Festival - Shooting Stars Award
2011 İrlanda Film ve TV Ödülleri - Best Actor in a Lead Role in Television, When Harvey Met Bob

Görev Aldığı Yapımlar

Domhnall Gleeson Fotoğrafları

Domhnall Gleeson Haberleri