Dominic West

Dominic West

Dominic West
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 15.10.1969

Doğum Yeri: Sheffield, İngiltere

İngiliz aktör, yönetmen ve müzisyen. Tam adı Dominic Gerard Francis Eagleton West'tir.

2002-2008 yılları arasında yayınlanan The Wire dizisinde canlandırdığı Jimmy McNulty rolüyle tanındı ve bu rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında İngiliz Akademi Televizyon Ödülü'nü kazandı. 2011 yılında rol aldığı Appropriate Adult filminde ise seri katil Fred west karakterini canlandırdı. 2012 yılında bu rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında İngiliz Akademi Televizyon Ödülü'nü ikinci kez kazandı. Showtime drama dizisi The Affair'de Noah Solloway rolüyle Altın Küre adayı oldu.

Filmografi

2018 Tomb Raider
2018 Colette
2017 The Square
2016 Genius
2016 Money Monster
2016 Finding Dory (Seslendirme)
2014 Pride
2014 Testament of Youth
2013 Boy Cried Wolf (Kısa Film)
2012 John Carter
2011 Johnny English Reborn
2011 Arthur Christmas (Seslendirme)
2011 The Awakening
2010 Centurion
2010 Jackboots on Whitehall (Seslendirme)
2010 Words of the Blitz
2010 From Time to Time
2008 Hold On (Kısa Film)
2008 Punisher: War Zone
2007 Hannibal Rising
2007 300
2006 Stingray (Kısa Film)
2004 The Forgotten
2003 Mona Lisa Smile
2002 Ten Minutes Older
2002 Chicago
2001 Rock Star
2000 28 Days
1999 A Midsummer Night's Dream
1999 Star Wars: Episode I – The Phantom Menace
1997 The Gambler
1997 Diana & Me
1997 Spice World
1996 True Blue
1996 Surviving Picasso
1996 E=mc2
1995 Richard III
1991 3 Joes (Kısa Film)

Televizyon

2017 Panorama (Anlatıcı)
2014 The Affair
2013 Burton & Taylor (TV Filmi)
2011 The Hour
2011 Appropriate Adult
2009 Breaking the Mould (TV Filmi)
2008 The Devil's Whore
2006 The Catherine Tate Show
2002 The Wire
2001 The Life and Adventures of Nicholas Nickleby (TV Filmi)
1999 A Christmas Carol (TV Filmi)
1998 Out of Hours (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Dominic West Fotoğrafları

Dominic West Haberleri