Dominique Pinon

Dominique Pinon

Dominique Pinon
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 4.3.1955

Doğum Yeri: Saumur, Fransa

Fransız oyuncu.

Tam adı Dominique Jean-Claude Pinon'dur. Oyunculuk kariyerine başladığı La découverte isimli kısa filmden günümüze kadar 170'den fazla yapımda rol almıştır. Kayıp Çocuklar Şehri (1995), Amelie (2001), Alien: Diriliş (1997), Myster Mocky présente (2008-2012) ve Şarküteri (1991) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Go West!
2020 A Perfect Enemy
2019 Donne moi des ailes
2019 Anna (Kısa Film)
2018 I Love My Mum
2018 Edmond
2018 Caminhos Magnétykos
2018 Beyaz Diş (Seslendirme)
2017 Vive la crise
2017 La dorMeuse Duval
2017 Gerçek Bir Hikayeden Uyarlanmıştır
2016 Trois aveugles (Kısa Film)
2016 La folle histoire de Max et Léon
2016 Deux escargots s'en vont (Kısa Film - Seslendirme)
2015 The Price of Desire
2015 Dukhless 2
2015 A Love You
2014 Somewhere Beautiful
2014 Ferdinand Knapp (Kısa Film)
2014 Brèves de comptoir
2014 Beklenmedik Misafir
2013 Kahraman Çocuk
2013 Amman Hocam
2013 Suzanne (Kısa Film)
2012 Les parapluies migrateurs (Kısa Film)
2012 La balle de trop (Kısa Film)
2011 Poupée chagrin (Kısa Film)
2011 Ni à vendre ni à louer
2011 L'orpheline avec en plus un bras en moins
2011 Crédit pour tous
2010 Mumu
2010 Domino(S) (Kısa Film)
2010 Cul de Bouteille (Kısa Film)
2010 Ces amours-là
2009 Morris: A Life with Bells On
2009 Micmacs à tire-larigot
2009 La loi de Murphy
2009 Histoire trouble (Seslendirme)
2009 Dehşetin Soluğu
2009 An Organization of Dreams
2008 Seared (Kısa Film)
2008 Oxford cinayetleri
2008 Musée haut, musée bas
2008 Le Queloune (Kısa Film)
2008 Dante 01
2007 Roman de gare
2007 Midsummer Madness
2007 La praline (Kısa Film)
2007 La luna en botella
2006 Dikkenek
2006 Busker (Kısa Film)
2005 Ze film
2005 Masz na imie Justine
2005 L'hiver sous la table (Video)
2005 Camping à la ferme
2004 The Bridge of San Luis Rey
2004 Ne quittez pas!
2004 Le bon, la brute et les zombies (Kısa Film)
2004 Kurz - Der Film
2004 Kayıp nişanlı
2004 Hellbreeder
2004 Darkhunters
2004 Lift (Kısa Film)
2003 Parts of the Family (Video)
2003 La gran aventura de Mortadelo y Filemón
2003 From Another Point of View (Kısa Film)
2003 Europa (Kısa Film)
2003 Bienvenue chez les Rozes
2002 Lilith (Kısa Film)
2002 Dead or Alive (Kısa Film)
2002 Alice
2001 Se souvenir des belles choses
2001 Putain, la vieille faut pas l'énerver! (Kısa Film)
2001 Amelie
2000 Vestiaire obligatoire (Kısa Film)
2000 Sur un air d'autoroute
2000 Sabotage!
2000 Der Pilot (Kısa Film)
1999 Quasimodo d'El Paris
1999 Djedi (Kısa Film)
1999 Comme un poisson hors de l'eau
1997 Violetta la reine de la moto
1997 Photomaton (Kısa Film)
1997 Mordbüro
1997 La gotera (Kısa Film)
1997 Alien: Diriliş
1996 Un samedi sur la terre
1995 Kayıp çocuklar şehri
1994 KO Kid (Kısa Film)
1993 Stella plage (Kısa Film)
1993 La cavale des fous
1993 Je m'appelle Victor
1992 Mémento (Kısa Film)
1991 Şarküteri
1991 Les arcandiers
1991 L'illuminé (Kısa Film)
1991 Août
1991 25 décembre 58, 10h36 (Kısa Film)
1990 La mandragore (Kısa Film)
1990 Bleu marine
1990 Alberto Express
1990 1871
1989 Trouble (Kısa Film)
1989 Fransız Devrimi
1989 Foutaises (Kısa Film)
1988 La leggenda del santo bevitore
1988 Çılgın
1988 Anaon (Kısa Film)
1987 La voix du désert (Kısa Film)
1987 Des Teufels Paradies
1987 Chamane (Kısa Film)
1986 Suivez mon regard
1986 Sauve-toi, Lola
1986 Cent francs l'amour
1986 Betty Blue
1985 Zina
1985 Quiz (Kısa Film)
1985 Partir, revenir
1985 Le téléphone sonne toujours deux fois
1985 La baston
1985 Cyril Tourneur (Kısa Film)
1984 Mon inconnue (Kısa Film)
1984 Le thé à la menthe
1984 Nemo
1983 Si j'avais mille ans
1983 La lune dans le caniveau
1983 Ghost Dance
1982 Tir groupé
1982 Si je réponds pas, c'est que je suis mort (Kısa Film)
1982 Merlin ou le cours de l'or (Kısa Film)
1982 Le retour de Martin Guerre
1982 Il est trop tard pour rien (Kısa Film)
1981 Une pierre, un arbre, un nuage (Kısa Film)
1981 Diva
1980 La découverte (Kısa Film)

Televizyon

2020 Cassandre
2020 Myster Mocky présente (Mini Dizi)
2019 Nina
2019 Dark Stories
2018 Versailles
2016 Outlander
2014 Les petits meurtres d'Agatha Christie
2014 Metal Hurlant Chronicles
2012 Le sang de la vigne
2012 Foot Lose
2012 La guerre du Royal Palace (TV Filmi)
2012 Le Romancier Martin (Mini Dizi)
2011 Un pied dans le crime (TV Filmi)
2010 Paradisiaque
2010 Au siècle de Maupassant: Contes et nouvelles du XIXème siècle
2010 Colère (TV Filmi)
2009 L'eau vive (Kısa Film)
2007 L'acte inconnu (TV Filmi)
2006 Sable noir
2006 Nachtschicht
2006 When Evil Calls (Mini Dizi)
2004 Petits mythes urbains
2004 Caméra café
2003 Entrusted (TV Filmi)
1993 Ma petite Mimi (TV Filmi)
1992 The Strange Encounters and Timeless Wanderings of a Man Called 'R' (Kısa Film)
1991 Le roi Mystère (Mini Dizi)
1989 Série noire
1989 Paris mirage (TV Filmi)
1988 La mort mystérieuse de Nina Chéreau (TV Filmi)
1987 Minna von Barnhelm (TV Filmi)
1986 Rückfahrt in den Tod (TV Filmi)
1985 Via Mala (Mini Dizi)
1983 Merci Sylvestre
1983 Le cimetière des voitures (TV Filmi)
1982 Le village sur la colline (Mini Dizi)
1981 Julien Fontanes, magistrat
1981 Samantha (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Dominique Pinon Fotoğrafları