Donatas Banionis

Donatas Banionis

Donatas Banionis
Oyuncu

Doğum Tarihi: 28.4.1924

Ölüm Tarihi: 4.9.2014

Doğum Yeri: Kaunas, Litvanya

Litvanyalı oyuncu.

Niekas nenorejo mirti (1966), Myortvyy sezon (1968) ve Solaris (1971) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2011 Tadas Blinda. Pradzia
2009 Leningrad
2005 Saga drevnikh bulgar. Skazanie Olgi Svyatoy
2005 Saga drevnikh bulgar: Lestvitsa Vladimira Krasnoye Solnyshko
2004 Kaunasskiy blyuz (Kısa Film)
2002 Tolko raz...
1999 Kiemas
1996 Anna
1994 Shlyaktich zavalna
1991 Yatrinskaya vedma
1991 Sem dney posle ubiystva
1991 Pyushchye krovi
1991 Depressiya
1990 Zhivaja mishen
1988 Zagon
1988 Trinadtsatyy apostol
1988 Na iskhode nochi
1986 Krik delfina
1985 Zmeelov
1982 Detskiy mir
1982 Atsiprasau
1981 Medaus menuo Amerikoje
1981 Faktas
1980 Andrius
1979 Territoriya
1979 Sumka inkassatora
1979 Nesetu rugiu zydejimas
1979 Kentavry
1978 Vooruzhyon i ochen opasen
1977 Mama, ich lebe
1976 Beethoven'in Hayatından Günler
1975 Begstvo mistera Mak-Kinli
1974 Otkrytiye
1973 Komandir schastlivoy 'Shchuki'
1972 Kapteinis Dzeks
1971 Solaris
1971 Korol Lir
1971 Goya - oder Der arge Weg der Erkenntnis
1969 Kutup fedaileri
1968 Myortvyy sezon
1967 Zhitiye i vozneseniye Yurasya Bratchika
1966 Niekas nenorejo mirti
1966 Malenkiy prints
1966 Beregis avtomobilya
1965 Mars! Mars! Tra-ta-ta!
1963 Vienos dienos kronika
1959 Adomas nori buti zmogumi
1947 Maryte

Televizyon

2006 Anastasia (TV Filmi)
2004 Tayna krasnoy shkatulki (TV Filmi)
2004 Slishkom mnogo zhenshchin (TV Filmi)
2004 Poslednyaya volya Marko (TV Filmi)
2004 Podarok dlya Lili (TV Filmi)
2002 Voskresnut, chtoby umeret (TV Filmi)
2002 Delo v shlyape (TV Filmi)
2001 Poka ya ne umer (TV Filmi)
2001 Nero Wolfe i Archie Goodwin
2001 Letayushchiy pistolet (TV Filmi)
2001 Golos s togo sveta (TV Filmi)
1989 Vkhod v labirint (Mini Dizi)
1989 Vera - Der schwere Weg der Erkenntnis (TV Filmi)
1985 Gryadushchemu veku (Mini Dizi)
1982 Nicolo Paganini (Mini Dizi)
1979 Priklyucheniya printsa Florizelya (TV Filmi)
1978 Gde ty byl, Odissey? (Mini Dizi)
1976 Zhizn i smert Ferdinanda Lyusa (Mini Dizi)
1971 Krasnyy diplomat. Stranitsy zhizni Leonida Krasina (TV Filmi)
1968 Operatsiya Trest (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Donatas Banionis Fotoğrafları

Donatas Banionis Haberleri