Donnie Wahlberg

Donnie Wahlberg

Donnie Wahlberg
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.8.1969

Doğum Yeri: Dorchester, Massachusetts, ABD

ABD'li şarkıcı, aktör ve film yapımcısı. 

New Kids on the Block grubunun ünlü bir üyesidir. Çalışma alanları arasında fon müziği, sinema filmi ve televizyon bulunuyor. Wahlberg, Saw, The Sixth Sense, Dreamcatcher, ve Righteous Kill filmleriyle ayrıca ödüllü İkinci Dünya Savaşı mini dizisi olan Band of Brothers da oynadı. 2002-2003 yılları arası çok beğenilen ama kısa ömürlü bir suç draması olan Boomtown da rol aldı. Halen Tom Selleck ve Bridget Moynahan ile başrollerini paylaştığı, büyük beğeni toplayan eleştirel drama dizisi Blue Bloods da oynamaktadır. 

Boston, Massachusetts'teki Dorchester mahallesinde dokuz kardeşten sekizinci olarak dünyaya gelen Donnie'nin küçük kardeşi kendisi gibi oyuncu olan Mark Wahlberg'tir. Ayrıca 'Debbie' isimli bir kardeşi 2003 yılında hayatını kaybetti.

Wahlberg, 20 Ağustos 1999 tarihinde Kim Fey evlendi. Xavier Alexander Wahlberg d. 4 Mart 1993) ve Elijah Hendrix Wahlberg (s. 20 Ağustos 2001) ismini verdiği iki çocuğu oldu. Wahlberg ve Fey 'uzlaşılmaz farklılıkları' gerekçe göstererek 13 Ağustos 2008 tarihinde boşanma davası açtı.

Filmografi
Bullet (1996) - 'Big Balls' (sokak adı) Shelby Horne
Ransom (1996) - Cubby Barnes
Black Circle Boys (1996) - Greggo
Body Count (1998) - Booker
Butter (1998) - Rick Damon
The Taking of Pelham One Two Three (1998) (TV) - Mr. Grey
Southie (1998) - Danny Quinn
Purgatory (1999) - Deputy Glen/Billy The Kid
The Sixth Sense (1999), - Vincent Grey
The Practice (2000) (TV) (1 bölüm, 'Settling') - Patrick Rooney
Bullfighter (2000) - Chollo
Diamond Men (2000) - Bobby Walker
Big Apple (2001) (TV) (7 bölüm) - Chris Scott
Triggermen (2002) - Hitman Terry Mulloy
Band of Brothers (2001) Mini TV dizisi, - 101. Hava İndirme Asteğmen Carwood Lipton
Dreamcatcher (2003) - Douglas 'Duddits' Cavell
Boomtown (2002–2003), televizyon dizisi, - Dedektif Joel Stevens
Saw II (2005), - Dedektif Eric Matthews
Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing & Charm School (2005) - Randall Ipswitch
Annapolis (2006) - Burton
Runaway (2006), (TV serisi) - Paul Rader
The Path to 9/11 (2006), Mini TV dizisi - Dedektif Kirk
Saw III (2006), - Dedektif Eric Matthews
Kings of South Beach (2007) - Dedektif Andy
Dead Silence (2007) - Dedektif Jim Lipton
Saw IV (2007), - Dedektif Eric Matthews
The Kill Point (2007), (TV dizisi) - Dedektif Horst Cali
Saw V (2008), - Dedektif Eric Matthews (arşiv görüntüleri)
Turok (video oyunu) (2008) - Shepherd
Righteous Kill (2008) - Dedektif Ted Reily
What Doesn't Kill You (2008) - Dedektif Moran
1 1/2 Ritter (2008), - şarkıcı
In Plain Sight (1 bölüm, sezon 3) (TV dizisi) (2010)
Rizzoli & Isles (2 bölüm) (TV dizisi) (2010)
Zookeeper (2011) - Shane
Blue Bloods (2010 - günümüz), - Dedektif Danny Reagan, Tom Selleck ile birlikte başrol oyuncusu.
Contraband (2012) geçmiyor

Görev Aldığı Yapımlar

Donnie Wahlberg Fotoğrafları

Portreler