Drake Bell

Drake Bell

Drake Bell
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 27.6.1986

Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD

Jared Drake Bell (d. 27 Haziran 1986), ABD'li oyuncu ve pop-rock'n roll şarkıcısı. Bell'in ismi sık sık birlikte; Amanda Bynes ile The Amanda Show ve Drake & Josh gibi yapımlarda yer aldığı gerçek hayattaki en iyi arkadaşı Josh Peck ile anılır. 90'ların sonunda ve 2000'lerin başında kariyerine çocuk oyuncu olarak başladıktan sonra, The Amanda Show ve büyük bir hayran kitlesi edindiği Drake & Josh'ta oynadı.Ve asıl başarısını bu dizide elde etti.İlk olarak çocukların vazgeçilmezi olan Drake Bell daha sonra gençlerinde yüreğini feth etti.

Oyunculuğun yanında, Bell'in önemli bir müzik kariyeri var, ayrıca Drake & Josh 'ın ' I Found a Way' adlı jenerik müziğini seslendirdi ve yazımına katkıda bulundu. 2005'de ilk albümünü yayınladı, Telegraph. İkinci albümü, It's Only Time, 2006'da Universal/Motown'la imzaladığı anlaşmadan sonra piyasaya çıktı.

Drake Bell'in iki öz abisi, bir üvey kızkardeşi, anne tarafından bir üvey abisi ve baba tarafından iki üvey abisi vardır. Annesi Robin Dodson iki kez dünya şampiyonluğu kazanmış profesyonel bir bilardo oyuncusudur.
Filmografi
Televizyon


  Home Improvement (1994).....Küçük Pete rolü
  Minor Adjustments (1995)...... Jordan rolü
  ABC Afterschool Special (1996)...... Scott rolü
  Gun (1997..... Brendan rolü
  Drake & Josh (2004-2007)..... Drake Parker rolü
  Zoey 101 (2005).....Drake Bell rolü
  Drake & Josh Go Hollywood..... (2006)Drake Parker rolü
  The Pretendeimp (2007)
  Drake & Josh Merry Christmas....... (2008)Drake Parker rolü
  The Nightmare in Danville (2009)
  The Super Movie
  Zoey 101.............Drake Bell rolü
  Ultimate Spider-Man(2012).....Örümcek Adam/Peter Parker rolü (seslendirme)

Film


  Jerry Maguire (1996).... Jesse Remo
  Dragonworld: The Legend Continues (1997)
  High Fidelity (2000)
  Perfect Game (2000)
  Yours, Mine and Ours (2005).....Dylan North
  The Super Hero Movie (2008).... Rick Riker
  College (2008)
  Unstable Fables: Tortoise vs. Hare (2008)
  The Nutty Professor (2008)
  A Fairly Odd Movie: Grow Up, Timmy Turner (2011) Timmy Turner rolü

Diskografi
Stüdyo Albümleri


  2005:Telegraph
  2006:It's Only Time
  2009:Drake Bell
  2011:Reminder
  2005:I Found A Way* 2006:Hollywood Girl
  2007:Makes Me Happy
  2007:Leave It All To Me (Miranda Cosgrove ile)
  2007:Fool the World
  2008:Superhero,Song!
  2009:All Alone At The Disco
  200_:Lonely
  200_:Fallen for you
  2011:Terrific
  2011:Speak my mind
  2011:You're not thinking
  2011:Big Shot

Görev Aldığı Yapımlar

Drake Bell Fotoğrafları

Portreler