Ebru Saçar Aktaç

Ebru Saçar Aktaç

Ebru Saçar Aktaç
Oyuncu

Doğum Tarihi: 26.12.1977

Doğum Yeri: Bursa, Türkiye

Türk dizi, tiyato, f,lm oyuncusu, seslendirme sanatçısı.

1999 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı'ndan mezun oldu. Uzun yıllar Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuk yapmıştır.

Çeşitli radyolarda program yapımcılığı ve sunuculuğu yapmaktadır. 1995-2002 yılları arasında modern dans ve salon dansları üzerine dersler aldı ve özel stüdyolarda dansçı olarak çalıştı. 1996-2005 yılları arasında UMAG’ın gerçekleştirdiği, Yücel Erten, Ahmet Mümtaz Taylan ve Rüştü Asyalı’nın yönettiği Uğur Mumcu Anma gecelerine oyuncu ve dansçı olarak katıldı. TRT ve özel seslendirme stüdyolarında halen seslendirme sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

Sadri Alışık Kültür Merkezi ve çeşitli stüdyolarda oyunculuk eğitmenliği ve dublaj sanatçılığı yapan sanatçı halen Tiyatro Kare'de Şen makas adlı oyunda rol almaktadır.

Filmografi

2018 Kabir Azabı
2013 Şeytan-ı Racim
2001 Çiçekler Susayınca

Televizyon

2012 Uçurum
2010 Unutma Beni
2010 Yer Gök Aşk
2002 Pembe Patikler
2002 Beter ile Şeker
2001 Beş Dakikalık Bir Mesele
2001 Baba Ocağı
2000 Bizim Evin Halleri

Seslendirme

2018 Zamanda Kıvrılma
2018 Kaçış Planı 2: Hades
2017 Resident Evil: Son Bölüm
2017 Lego Batman Filmi
2016 Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları
2016 Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?
2016 Ben-Hur

Tiyatro

Şen Makas
Ya Başaramazsak
Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını
Opera Komik
Türkan Işık Yolcusu
Çakırcalı Efe
Ölüm ve Kız
Roma Hamamı
Belalı Aile
Don Kişot
Benim Meskenim Dağlardır
Memleketimden İnsan Manzaraları
Küçük Burjuva Düğünü
Murtaza

Ödülleri

2013 ANGİAD Ödülleri - Yılın En İyi Kadın Oyuncusu
2009 9. Lions Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu

Görev Aldığı Yapımlar

Ebru Saçar Aktaç Fotoğrafları

Ebru Saçar Aktaç Haberleri

Portreler